Opskrift på verdens bedste hvidløgsflutes – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: Årets første rabarber crumble

Opskrift på verdens bedste hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes opskriftHvidløgsflutes

Det skønne vejr fortsætter og det betyder hjemme hos os, at grillen konstant er i gang og vores forbrug af hvidløgsflutes er steget drastisk. Vi kan simpelthen ikke få nok og ungerne elsker dem også. Jeg bager gerne flere portioner på en gang og smider i fryseren. Så er de lige til at tage op og lade tø på bordet i løbet af dagen og kaste på grillen til aften.

Hvidløgs mængden justeres blot efter smag og behag.

Opskrift på hvidløgsflutes

4 hvidløgsflutes

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

150 gram blødt smør

3 fed hvidløg, presset

1 god håndfuld finthakket persille

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere for let end for meget mel.

Ælt dejen grundigt og længe. Lad her efter hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.

Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.

Træk hver del ud til en firkant. Kom 1/4 af fyldet på hver. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej stikkerne om hinanden. Lad gerne “mønstret” vende opad. Se billeder nedenfor.

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

 HvidløgsflutesOpskrift hvidløgsflutes

Lad efterhæve en times tid.

Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

 

12 kommentarer

  • Malene

    Hvor ser de bare lækkert ud 👍 Det skal forsøges at bages på fredag, men de skaler først bruges søndag.. Vil du fryse dem ned eller bare pakke dem i pose til søndag? Hvor mange personer er der til i en portion vil du tro? Mvh Malene

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • De er så gode😋 Jeg ville fryse dem, lade dem tø på køkkenbordet og lune dem inden servering..
      Portionen giver 4 flutes. Hvert flute er cirka samme størrelse, som de der færdige lavede man kan købe, så du kan snildt gå ud fra, hvor mange du ville købe af dem 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Hej, hvis jeg bager dem om morgen vil du så lige Lunde dem lidt når jeg skal bruge dem til aften???
    Vh Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Josefine

    Hej Nanna.
    Jeg vil meget gerne prøve at bage dine flutes til min fødselsdag i næste uge. Festen skal holdes tirsdag. Hvis jeg bager dem mandag, skal de så i fryseren eller vil jeg kunne have dem i en pose indtil tirsdag aften? Jeg skal nemlig bage mange og jeg tror desværre ikke jeg vil have plads til alle i fryseren.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie

    Hej Nanna,
    Tror du godt at jeg kan bruge plantebaseret smørbar til fyldet eller vil du anbefale “rigtigt” smør?
    Mvh. Emilie

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Wauw. De var virkelig lækre! Mit maveindhold består nu at 95 % flute. Det smagte så lækkert. Det skønne ved denne opskrift er at man kan variere fyldet som man lyster – herhjemme kom der også mozzarella og timian i. Tak for en god opskrift 😊 Hav en skøn aften – Anette

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Årets første rabarber crumble