Fredagskagen: Årets første rabarber crumble

Opskrift på verdens bedste hvidløgsflutes

Hvidløgsflutes opskriftHvidløgsflutes

Det skønne vejr fortsætter og det betyder hjemme hos os, at grillen konstant er i gang og vores forbrug af hvidløgsflutes er steget drastisk. Vi kan simpelthen ikke få nok og ungerne elsker dem også. Jeg bager gerne flere portioner på en gang og smider i fryseren. Så er de lige til at tage op og lade tø på bordet i løbet af dagen og kaste på grillen til aften.

Hvidløgs mængden justeres blot efter smag og behag.

Opskrift på hvidløgsflutes

4 hvidløgsflutes

25 gram gær

3 spsk olie

5 dl vand

1 tsk honning

2 tsk salt

200 gram durummel

Cirka 500 gram hvedemel

 

Fyld

150 gram blødt smør

3 fed hvidløg, presset

1 god håndfuld finthakket persille

 

Rør gæren ud i det lunkne vand. Kom resten af ingredienserne i, på nær hvedemelet. Det kommer du i, lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere for let end for meget mel.

Ælt dejen grundigt og længe. Lad her efter hæve i halvanden time på køkkenbordet.

Imens kan du forberede fyldet, som blot skal røres grundigt sammen.

Drys mel på bordet. Del dejen i fire med en pizzaskære.

Træk hver del ud til en firkant. Kom 1/4 af fyldet på hver. Rul til en pølse på den lange led. Skær igennem med pizzaskære (på nær et par centimeter) og drej stikkerne om hinanden. Lad gerne “mønstret” vende opad. Se billeder nedenfor.

>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<

 HvidløgsflutesOpskrift hvidløgsflutes

Lad efterhæve en times tid.

Bages cirka 15-20 minutter ved 225 grader (alm ovn).

Kan med fordel fryses.

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: Årets første rabarber crumble