Min første adventskrans & DIY – Nanna Pretzmann
Fredagskagen: brownie med karamel og havsalt

Min første adventskrans & DIY

Adventskrans nordiskAdventskrans nordiskAdventskrans nordisk

Altså, i den forstand, at det er første gang, at jeg selv har kreeret en adventskrans. Jeg har selv rendt fra blomsterbutik til blomsterbutik og nøje udvalgt alt, som jeg ville bruge til adventskransen. Jeg har nørklet med at binde den. Og erfaret, at jeg elsker det. Sådan virkelig. Mit hovede koblede helt og aldeles fra – jeg gik på autopilot – imens hænderne blot fandte vej. Så måske kommer der fremover lidt mere af den slags fra min side.

Alt det med navne på blomsterne og planterne er altså ikke min stærke side. Og da de fleste butikker, som jeg var i, ikke havde engelsktalende personale, så fandt jeg heller ikke ud af dem jeg ikke kendte i forvejen der. Men vil i finde noget lignende, så har jeg smidt billeder ind nedenfor. Så kan en blomsterhandler klart hjælpe jer.

I blandt er dog eucalyptus, illex grene (virginal vinterbær -grene med røde bær), som jeg endte med ikke at bruge, men se hvor smukke de er, og små sukkulenter i potter.

Adventskrans nordisk Adventskrans nordiskAdventskrans nordiskAdventskrans DIY

Det skal du bruge, når du laver en adventskrans (DIY)

– Halmkrans

– Blomstertråd til at binde med

– Beskærersaks

– Gran (jeg røvede et træ, så jeg er ikke klar over sorten, som jeg brugte)

– Afskårne grene & blomster (jeg har blandt andet brugt sukkulenter og eucalyptus) – jeg har valgt materialer, som tørrer pænt, således at kransen er pæn hele December.

– 4 stk sukkulenter

– 4 stearinlys & tandstikker

– Pynt – jeg har brugt glimmerspray samt fugl

Sådan binder du en krans:

– Start med at tage kransen. Bind 2-3 kviste på adventskransen. Brug blomstertråd til at fæstne. Vikl tråden omkring et par gange, så den sidder godt fast. Fortsæt herefter med flere grene. Arbejd hele tiden i samme retning. Dit gran behøver ikke at dække adventskransen 100%, da der tilføjes pynt.

– Herefter klippede jeg eucalyptus og tilføjede dem sporadisk og fæstnede med blomstertråd.

– Sukkulenterne fjernede jeg jord og rod på, hvorefter jeg kørte tråd igennem stumpen, som det efterlod, og fæstnede til kransen.

– Lysene fæstnede jeg med tandstikker. Der findes sikkert en smartere måde. Jeg brugte blot, hvad jeg havde.

– Jeg sluttede af med at pynte med blomster, en omgang glimmerspray på sukkulenterne og en pyntefugl.

Find også // Smuk & enkel dørkrans // Snickers islagkage // Toffifee cheesecake // Ris a la mande kage // Snickers kage//Bounty cheesecake // P-tærte kage //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredagskagen: brownie med karamel og havsalt