DIY: Julekrans af eucalyptus – Nanna Pretzmann
Opskriften på verdens letteste & bedste pizzaboller

DIY: Julekrans af eucalyptus

DIY: Julekrans af eucalyptus julekransjulekrans

Jeg ved ikke med jer, men julestemningen er så småt allerede ved at ramme mig. Det er måske en kende tidligt, så er du slet ikke der endnu, må jeg nok anbefale dig, at springe dette indlæg over 😉

Den anden dag væltede jeg lidt rundt på google i søgningen efter en simpel og let-at-gå til krans. Jeg har ikke de store erfaringer med, at lave kranse selv, så jeg gik efter virkelig let. Jeg fandt denne eucalyptus krans og guide og jeg bestemt mig for, at gå i den retning, men med et mere julet præg.

julekrans

Det skal du bruge til at lave en julekrans

  • Eucalyptus grene plus pynte grene
  • Ståltråd
  • Bidtang
  • Bånd
  • En metalring til at lave kransen om. Eller tykkere ståltråd. Nogle bruger endda en renseri bøjle og former.

Eucalyptus grenene samt de små pyntegrene har jeg købt i en blomsterforretning. Det samme gælder stålstråd og bånd. Jeg har ikke styr på navnene må jeg erkende.

Sådan laver du en julekrans

Jeg lavede selv en krans til, at vikle eucalyptus grene omkring af birkegrene. Det var ret let. Birk er super bøjeligt og sådan nogle træer jeg lige i nærområdet. Win/win. Jeg bandt kransen sammen med ståltråd.

Herefter viklede jeg eucalyptus grene omkring birke kransen en efter en. I samme retning. Jeg skiftede lidt imellem de to størrelser jeg havde købt og hæftede dem fast med små stykker ståltråd. Herfter kom de små “blomster” på, som pynt. Tilsidst bandt jeg en dobbeltsløjfe foroven.

Vupti et styks julekrans til f.eks. hoveddøren!

julekrans julekrans

Julekransene kan sagtens laves mere “vilde” med grene, som stikker ud hist og pist. Tykkere eller tyndere. Det er jo en smagssag.

Fordelen ved at bruge eucalyptus grene er, at de tørre og holder sig pæne længe. Højst sandsynligt kan du gemme kransen efter december og hive dem frem igen næste år, og så vil den stadig være pæn!

Næste projekt er en adventskrans, som jeg også for besluttet mig for, at kaste mig ud i, selv at lave i år.

 

Find også

Jul // Årets julesweater // Ris a la mande kage // De bedste julefilm // Lucia boller // Norske klejner // Matchende julekjoler – mor og datter //

Nytår // 5 lette DIY’s til nytårsbordet // DIY bordkort til nytår // Børnebuffet – ideer til nytårsaften // Alkoholfri børnedrinks //

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskriften på verdens letteste & bedste pizzaboller