Squashbrud er en ny ting for mig. Hvorfor jeg aldrig har tænkt på det før, er jeg ikke klar over. Gulerodsbrud har jeg spist min del af, men squashbrud er altså nøjagtig ligeså lækkert. Bollerne bliver bløde og saftige og holder sig godt, uden at blive tørre. De kan klart anbefales og tåler også sagtens en tur i fryseren!
Opskrift på squashbrud
16 stk
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk honning
2 tsk salt
2 spsk olie
6 dl durummel
Cirka 10 dl hvedemel
100 gram solsikkekerner
300 gram revet squash (hvis meget vådt, kram noget af væden fra)
2 æg
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olie. Herefter durummel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Hellere for lidt mel end for meget. På dette stadig er der blot tale om en almindelig bolledej.
Lad dejen hæve i minimum 2 timer.
Vælt dejen ud på et bord med mel. Lav en fordybning i dejen, hvorpå du kommer æg, solsikkekerner og revet squash. Fold dejen henover ingredienserne, miks og hiv stykker af. Dejen bliver våd – det er meningen og bollerne skal se rustikke ud. Se eventuelt video nedenfor.
FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST & INSTAGRAM
Sæt cirka 16 boller på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i cirka en halv time inden du bager ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter.
Find også opskrift på // Spinatboller // Burgerboller med rødebede // Chokoladeboller // Gulerodsboller med kærnemælk // Grove spinatboller med hytteost // Pirogger med fyld //
Tak for opskriften. De er helt vildt lækre!!
Forfatter
Det er jeg så glad for at høre 🙂
Man skal komme lidt extra mel med når de æltes min blev flade fordi de var for våde og kunne ikke hæve så meget 😉
Forfatter
Det oplever jeg ikke, men det er også svært at angive et nøjagtigt mål på mel, da det kommer meget an på hvilken kvalitet man får købt 🙂
de ser vildt lækre ud de skal prøves snart – jeg har osse altid brugt gulerodsbrud de altså også gode og lækre men man skal til tider forny sig
tak for opskrift
Forfatter
Håber de falder i god jord hos jer😀
Hejsa, behøver man at ligge det sådan i dejen? Kan man ikke bare kaste det hele i en røremaskine? 😅 Vh Camilla
Forfatter
Jo så er det bare ikke squashbrud mere, som opskriften jo er på 😛 Du kan også finde squshboller lige HER 🙂
Pensler du dem med noget, inden du bager dem? 😊
Forfatter
Hejsa Lotte 🙂
Nej det gør jeg ikke 🙂
KH
Nanna
Total lækkert med Squashbrud 😋vi elsker dem , børn , børnebørn Morfar og Mormor
Forfatter
Skønt at høre 🙂
Tror at man kan bruge hvedemel istedet for durummel?
Forfatter
Ja da 🙂
Kan man udskifte solsikkekernerne med andre frø/kerner?
Forfatter
Ja, hvis du fortrækker andre er det da bare at skifte 🙂
Kan man mon bruge surdej i stedet for gær? Selvfølgelig omregnet til den rigtige mængde?
Forfatter
Jeg har ikke forsøgt mig med det, men kaster du dig ud i det, så giv endelig lyd 🙂
Hvis 1 dl er 60 gram Mel er dine mål så rigtige jeg måtte komme mere vand i kunne slet ikke samle dejen men det blev til lækre boller kan du lave det i gram ?? Mvh Helene
Forfatter
Hej Helene,
Det bedste du kan gøre for dit bagværk er at vænne dig til at mærke og se på din dej. Jeg har netop skrevet cirka foran hvedemel og skrevet i teksten at det skal tilsættes lidt efter lidt 😀 Hvis du ønsker mål i gram kan du måske veje næste gang du bager 🙂
KH
Nanna
Kan man mon lave squash/gulerodsbrud koldthævet?…😄, har du prøvet det?, på forhånd tak.
Forfatter
Ja sagtens. Du bruger bare mindre gær i dejen 🙂
Kan jeg bruge bagepulver i stedet for gær?
Forfatter
Nej – det ville ikke give samme resultat 🙂