De lækreste squashbrud

squashbrudsquashbrud

Squashbrud er en ny ting for mig. Hvorfor jeg aldrig har tænkt på det før, er jeg ikke klar over. Gulerodsbrud har jeg spist min del af, men squashbrud er altså nøjagtig ligeså lækkert. Bollerne bliver bløde og saftige og holder sig godt, uden at blive tørre. De kan klart anbefales og tåler også sagtens en tur i fryseren!

Opskrift på squashbrud

16 stk

25 gram gær

6 dl lunken vand

2 tsk honning

2 tsk salt

2 spsk olie

6 dl durummel

Cirka 10 dl hvedemel

 

100 gram solsikkekerner

300 gram revet squash (hvis meget vådt, kram noget af væden fra)

2 æg

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt honning, salt og olie. Herefter durummel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt til dejen har den rette konsistens. Hellere for lidt mel end for meget. På dette stadig er der blot tale om en almindelig bolledej.

Lad dejen hæve i minimum 2 timer.

Vælt dejen ud på et bord med mel. Lav en fordybning i dejen, hvorpå du kommer æg, solsikkekerner og revet squash. Fold dejen henover ingredienserne, miks og hiv stykker af. Dejen bliver våd – det er meningen og bollerne skal se rustikke ud. Se eventuelt video nedenfor.


FØLG OGSÅ MED PÅ PINTEREST & INSTAGRAM



squashbrudsquashbrud

Sæt cirka 16 boller på en bageplade med bagepapir. Lad efterhæve i cirka en halv time inden du bager ved 200 grader (alm ovn) i cirka 20 minutter.

 

Find også opskrift på // Spinatboller // Burgerboller med rødebede // Chokoladeboller // Gulerodsboller med kærnemælk // Grove spinatboller med hytteost // Pirogger med fyld //

 

Follow:
Share:

24 Comments

  1. 25. januar 2019 / 2:18 pm

    Tak for opskriften. De er helt vildt lækre!!

  2. Sussanne
    27. januar 2019 / 2:55 pm

    Man skal komme lidt extra mel med når de æltes min blev flade fordi de var for våde og kunne ikke hæve så meget 😉

    • 28. januar 2019 / 3:02 pm

      Det oplever jeg ikke, men det er også svært at angive et nøjagtigt mål på mel, da det kommer meget an på hvilken kvalitet man får købt 🙂

  3. sus
    5. april 2019 / 12:59 pm

    de ser vildt lækre ud de skal prøves snart – jeg har osse altid brugt gulerodsbrud de altså også gode og lækre men man skal til tider forny sig
    tak for opskrift

  4. Camilla
    28. august 2019 / 2:51 pm

    Hejsa, behøver man at ligge det sådan i dejen? Kan man ikke bare kaste det hele i en røremaskine? 😅 Vh Camilla

    • 28. august 2019 / 5:51 pm

      Jo så er det bare ikke squashbrud mere, som opskriften jo er på 😛 Du kan også finde squshboller lige HER 🙂

  5. Lotte
    1. september 2019 / 3:42 pm

    Pensler du dem med noget, inden du bager dem? 😊

    • 2. september 2019 / 11:23 am

      Hejsa Lotte 🙂

      Nej det gør jeg ikke 🙂

      KH
      Nanna

  6. Grete
    9. september 2019 / 9:58 pm

    Total lækkert med Squashbrud 😋vi elsker dem , børn , børnebørn Morfar og Mormor

  7. Esther
    6. marts 2020 / 8:12 pm

    Tror at man kan bruge hvedemel istedet for durummel?

  8. Marianne
    12. juli 2020 / 2:25 pm

    Kan man udskifte solsikkekernerne med andre frø/kerner?

    • 12. juli 2020 / 2:35 pm

      Ja, hvis du fortrækker andre er det da bare at skifte 🙂

  9. Karina
    28. august 2020 / 11:18 am

    Kan man mon bruge surdej i stedet for gær? Selvfølgelig omregnet til den rigtige mængde?

    • 28. august 2020 / 2:55 pm

      Jeg har ikke forsøgt mig med det, men kaster du dig ud i det, så giv endelig lyd 🙂

  10. Helene Pedersen
    2. september 2020 / 9:43 am

    Hvis 1 dl er 60 gram Mel er dine mål så rigtige jeg måtte komme mere vand i kunne slet ikke samle dejen men det blev til lækre boller kan du lave det i gram ?? Mvh Helene

    • 2. september 2020 / 1:54 pm

      Hej Helene,

      Det bedste du kan gøre for dit bagværk er at vænne dig til at mærke og se på din dej. Jeg har netop skrevet cirka foran hvedemel og skrevet i teksten at det skal tilsættes lidt efter lidt 😀 Hvis du ønsker mål i gram kan du måske veje næste gang du bager 🙂

      KH
      Nanna

  11. Hanne
    5. september 2020 / 11:35 am

    Kan man mon lave squash/gulerodsbrud koldthævet?…😄, har du prøvet det?, på forhånd tak.

    • 6. september 2020 / 4:40 pm

      Ja sagtens. Du bruger bare mindre gær i dejen 🙂

  12. Ruth Christoffersen
    8. september 2020 / 11:32 am

    Kan jeg bruge bagepulver i stedet for gær?

    • 9. september 2020 / 4:12 pm

      Nej – det ville ikke give samme resultat 🙂

Leave a Reply


Looking for Something?