Opskriften på de bedste burgerboller med rødbede – Nanna Pretzmann
Den kødpølse farvede væg

Opskriften på de bedste burgerboller med rødbede

burgerboller med rødbede opskrift

At jeg bruger rødbede i bagværk er slet ikke en ny ting. Men mine unger er kommet i tanke om, at de ikke vil ha’ de rødbederne i deres boller. Altså blot de stykker de kan se. Farven er de vild med. Jeg plejer jo blot at rive rødbederne, men istedet er jeg begyndt at juice rødbederne og blot bruge saften. Så er der intet problem. Skøre ungerne. Så bruger jeg blot rødbedepulpen til boller til mig selv 😉

I aften skal vi bruge burgerbollerne med rødbede til pulled duck. Jeg bruger denne samme opskrift, som jeg gør, når jeg laver pulled chicken. Og det smager intet mindre end fantastisk, hvis jeg må være så fri.

Opskrift på burgerboller med rødbede

12 burgerboller

50 gram gær

3 dl rødbedesaft

2 æg

100 gram smeltet smør

1 spsk honning (eller rørsukker)

2 tsk salt

Cirka 12 dl mel

Yderligere mel til æltning

1/2 æg til pensling

Sesam til drys

 

Jeg kører rødbeder igennem min juicer og tager 3 dl saft derfra. Men det er også muligt at bruge vand istedet og blot tage en stor rødbede og rive. Opløs gæren i rødbedesaften. Tilsæt æg, honning, salt, smør og miks godt sammen. Tilsæt lidt efter lidt hvedemelet. Hellere en smule for lidt mel end for meget. Hvis du bruger revet rødbede kan dejen godt blive ved med at klistre. Du skal dog ikke blive ved med at fodre den, da burgerbollerne vil blive tørre. Men dejen skal selvfølgelig kunne æltes.

burgerboller med rødbede opskrift

Lad hæve 1 times tid på køkkenbordet.

Del dejen i to. Hver del skal deles i 6 stykker. Rul til boller og sæt tæt på en bageplade beklædt med bagepapir.

burgerboller med rødbede opskrift

Lad hæve endnu en time.

Tryk flade, pensl med æg og drys med sesam.

burgerboller med rødbede opskrift

Bages ved 200 grader (alm. ovn) i cirka 20 minutter.

burgerboller med rødbede opskrift

Find også opskrift på // Burgerboller med spinat // Gulerodsboller med kærnemælk // Spinatboller // Rødbedeboller // Squashboller // Gulerodskage //

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den kødpølse farvede væg