Indeholder reklame links

Den lyserøde tallerken er fra Cellbes og kan købes HER.
Se massevis af Black Friday tilbud HER
Det er efterhånden ved at være lidt tid siden jeg sidst har delt en cheesecake opskrift. Ja faktisk er det egentlig længe siden jeg overhovedet har lavet en, men da jeg faldt over en Toblerone cheesecake i mit Facebook feed var jeg ikke i tvivl om at jeg måtte i køkkenet. Heldigvis er det egentlig ret let at eksperimentere med nye cheesecakes, når først grund opskriften er på plads og det er den jo for længst herhjemme. Jeg halverede dog opskriften i forhold til hvad jeg plejer, da jeg åbenbart kun fik en Toblerone med fra supermarkedet og ikke to som meningen var! Opskriften er som sædvanlig no bake og uden husblas. Super let og kagen bliver kun bedre af at stå en dag eller to i køleskabet.
Opskrift på Toblerone cheesecake med saltet karamel topping
Kiksebunden:
150 gram Digestive kiks
75 gram smør
Karamelsovs:
100 gram rørsukker
50 gram smør
1 dl fløde
Salt (jeg brugte maldon)
Toblerone cheesecake masse:
200 gram Philidelphia smørost
3 tsk flormelis
150 gram smeltet Toblerone
1/4 liter fløde
En smule salt
Topping:
50 gram hakket Toblerone
Saltet karamel
Step 1: kiksebund
Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.
Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.
Step 2: Lav saltet karamel
Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.
Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.
Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.
Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.
Slut af med at tage af varmen og tilsætte salt. Rør kort rundt. Lad karamellen køle inden du skal bruge den.
Step 3: Cheesecake massen
Smelt Toblerone. Enten over vandbad eller i en skål i mikroen. Jeg gjorde det sidste. Gav 30 sekunder og rørte, 30 sekunder mere og rørte til det sidste chokolade var smeltet sammen. Lad køle ned.
Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den smeltede Toblerone i. Pisk massen til fløden bliver til skum.
Step 4: saml Toblerone cheesecake
Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom en halvdelen af det hakkede Toblerone på kiksebunden. Eventuelt også en smule saltet karamel. Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.
Pynt med resten af den hakkede Toblerone og lidt saltet karamel.
Se iøvrigt massevis af Black Friday tilbud HER
Find også opskriften på // Ris a la mande cheesecake // Toffifee cheesecake // Nutella og Ferrero Roche cheesecake // Bounty cheesecake // Spinat søboller // Rødbede boller //
Hvor meget salt kommer du i karamellen?
Forfatter
Jeg smager til undervejs, men cirka 1 tsk 🙂
Jeg lavede den i går, og både gæsterne og jeg var vilde med den. Selv min mand, der ellers ikke bryder sig om cheesecake, gav den thumps up. 🙂 Min blev dog ret flad. Kan det passe det måske er 1/4 l. fløde og ikke 1/4 dl., der skal i cheesecakemassen? Ellers er forklaringen nok, at jeg ikke piskede den nok.
Jeg lavede denne i går aftes. Hold nu op, hvor er den nem at lave! Og så smager den are helt fantastisk 🙂 Tak for opskriften 🙂
Forfatter
Den er nemlig så let. Dejligt du også var vild med den. Herhjemme forsvinder den på rekordtid 🙈
Skal det karamel kun bruges til pynt?
Skal der ikke noget i selve masse.?
Vh Lene Madsen
Forfatter
Det er bare til pynt, men vil sikkert også være lækkert i massen 🙂
Kræver det at man kommer kagefolio rundt i kanten af formen? Eller kan den nemt komme ud? 🙂
Forfatter
Jeg kører lige rundt med en kniv inden jeg åbner springformen, men folie vil sikkert fungere godt 🙂
Kan man godt piske føden til skum sammen med ost og chokolade?
Eller skal det piskes først – og dernæst vendes sammen?
Tak for mange gode opskrifter 🙂
Forfatter
Man kan sagtens piske det sammen 🙂
Denne kage smager helt fantastisk 🙂 Men min cheesecake masse blev helt flydende, selvom jeg fulgte opskriften til punkt og prikke. Kan jeg have pisket for lidt, efter fløden kom i? Selvom jeg syntes jeg piskede længe.
Forfatter
Det er jo et godt spørgsmål 🙂 Måske har chokoladen været en tand for varm?
Jeg synes egentligt massen hurtigt begynder, at blive tyk, når man pisker. Men måske har du ikke pisket den længe nok? Min oplevelse er nemlig at denne masse bliver ret stiv pga chokoladen 🙂
Skal tobleronen smeltes eller kan man bare hakke dem som nogen af dine andre kager du har lavet? 🙂
Forfatter
Hvis du hellere vil have det i hakket, så kan du sagtens det. Men jeg synes næsten du skal prøve, at smelte det. Det bliver så lækkert cremet og smager så godt 🙂
Tak – har lavet den før – super gode opskifter du får lavet.
Håber der kommer nogen med cheesecake frugt noget 🙂
Var i tvivl om det kunne blive godt 🙂
Forfatter
God ide med frugt – det må jeg lige i tænkeboks med 😀
Hvordan får du den så af bunden af springformen
Forfatter
Flytter den på bagepapiret og piller det af. Bunden er hård. Alternativt kan kagen laves i en bagering 🙂
Kan man putte mindre smør i? 😊
Forfatter
Du må eksperimentere lidt 🙂