Rundstykkerne her er helt og aldeles hvide. Der er ikke antydningen af groft mel i og de smager fortrinligt med tandsmør eller Nutella. Eller begge på en gang for den sags skyld. Herhjemme bliver en portion gerne slugt hurtigere end den er bagt, så dobbelt gerne op, hvis du tænker det kunne ende lige så.
Rundstykkerne er fryseegnet og jeg bager dem blot lidt mindre, hvis de skal deri. Så er de nemlig lige til at bage op og varme en søndag morgen.
Opskrift på rundstykker
10 styk
25 gram gær
3 dl lunken vand
1 tsk honning (eller rørsukker)
1 tsk salt
2 spsk olie
Cirka 7 dl hvedemel
Vand til pensling
Birkes til drys
Oplæs gæren i det lunkne vand. Tilsæt herefter de øvrige ingredienser. Tilsidst melet. Ælt dejen godt igennem.
Lad hæve en god time.
Del dejen i 10 stykker, rul til boller og sæt på en bageplade med bagepapir.
Lad efterhæve en halv times tid. Pensel med vand, drys med birkes og klip/skær et kryds på toppen.
Bages ved 200 grader (varmluft) i 10-12 minutter.
Find også opskrift på // Rødbede boller // Spinat boller // Grov birkes // Birkes // Koldhævede yoghurt boller // Fastelavnsboller //
Der er ikke noget så dejligt en søndag morgen som rundstykker. Og hjemmebagte lyder endnu bedre.
Gustavo Woltmann
Forfatter
De smager så godt 🙂 God søndag 🙂
Uhhh de ser gode ud! Og virker nemme at bage. Dem skal jeg prøve og hallelujah for hvidt brød 😀
Kh Anna fra tyvertragedien.wordpress.com
Forfatter
De er så lette.. og gode 😉 God søndag 🙂
De ser sprøde ud. Er de det?
Forfatter
Ja de er sprøde udenpå 🙂