Ligesom jeg næsten altid har Italienske flutes i fryseren, så prøver jeg også altid at have hvidløgssnegle. De er perfekte som tilbehør til det meste mad og så er de hurtige at hive op ad frysen og tø op i ovnen. Gør dig selv den tjeneste at drys en håndfuld revet mozzarella og lad det smelte med. Det smager himmelsk! Prøv dem f.eks. til kyllingelasagne. Begge dele går rent ind herhjemme.
Sædvanligvis bruger jeg persille, men denne gang var jeg løbet tør. Jeg fandt dog en rest frossent spinat og frem over tror jeg faktisk at jeg vil bruge spinat. Det blev nemlig super godt og så skulle spinat jo være så sundt. Som i måske har luret er jeg i hvert fald svært glad for spinat 😉
Opskrift på hvidløgssnegle
Ca. 25 styk
Snegledej:
4 dl mælk
50 gram gær
800 gram mel
1 spsk rørsukker
3 æg
50 gram smeltet smør
2 tsk salt
1 æg til pensling (eller mælk)
Sneglefyld:
5 fed hvidløg
1 dl olie (eller smeltet smør)
En håndfuld persille (jeg erstattede med optøede spinat tern – 3 stk á 15 gram)
1 dl revet permesan
1 tsk salt
Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken. Tilføj mel, sukker, æg, smør og salt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel.
Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid.
Imens køres fyldet sammen i en minihakker eller blender til det har en jævn konsistens.
Rul dejen ud til cirka 70 x 35 cm. Kom fyld på og rul sammen på den lange led. Skær cirka 2-3 cm tykke hvidløgssnegle.
Lad efterhæve i 20 minutter.
Bages ved 180 grader i cirka 25 minutter.
(Kan fryses)
Serviceinfo: Idag er der 15% ekstra på alt udsalg ved Boozt med koden EASTER. Hos Ellos er der 25% på alt bolig. Her aktivere du koden på forsiden 🙂 Reklamelinks
Find også opskrift på // Flutes med hvidløgspesto // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Spaghetti med kødboller // Kyllingelasagne // Knækbrød // Gulerodskage med frosting //
Lækker opskrift, vi har bagt en omgang her hjemme og de smagte skønt – resten er gemt i fryseren 😉
Forfatter
Det er jeg glad for at høre 😀 De er også super lige at ha’ i fryseren til at tage op..