I sidste uge var vi i Litauen, hvor min fader bor. Det endte ud, som lidt af et bagende eksperiment for mig, da de ingen ovn har i sommerhuset, hvor vi tilbragte størstedelen af tiden. Derimod har de en Weber gasgrill og jeg fik for første gang mulighed for at bage i sådan en. På en bagesten. Resultatet blev enormt godt, så det kan kun anbefales at prøve.
Jeg videre udviklede blandt andet på mit møllehjul med mozzarellafyld. Denne omgang som spinat møllehjul med mere fyld. Det blev ret lækkert og mere snasket end første udgave.
Opskrift på møllehjul med mozzarella pesto fyld
16 boller til møllehjul
50 gram gær
150 gram spinat
4 dl lunken mælk
50 gram smeltet smør
2 æg
1 tsk salt
2 tsk rørsukker
Cirka 12 dl hvedemel
Pensling: 1/2 æg
Mozzarella pesto fyld:
5 fed hvidløg
To håndfuld basilikum
100 gram parmesan
4 stk. mozzarella bøffer skåret i stykker (500 gram)
Drys:
Start med at røre gæren ud i 1 dl lun mælk. Kom resten af mælken i minihakkeren med spinaten og kør til en ensartet masse. Tilsæt spinat, æg, salt, rørsukker og smør tilmælk/gær.. Rør godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen har den rette konsistens. Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem. Den skal ikke være for klistret, men heller for lidt end for meget mel. Spinaten gør, at dejen let kan tilføjes alt for meget mel, men pas på, for den bliver tør.
Lad dejen hæve en times tid på køkkenbordet.
Lav pestoen. Mozzarella bøfferne skæres i mindre stykker. Resten af ingredienserne køres sammen med stavblenderen i mini hakkeren. Bland med mozzarella stykkerne.
Del dejen i to stykker. Drys mel på bordet. Rul hvert stykke ud til en aflang firkant og del i 8 stykker. Jeg bruger en pizzaskære til jobbet. Kom cirka 1 spsk. mozzarella pesto fyld på hver bolle. Det overskydende fyld gemmes og hældes over møllehjulet, når det har efterhævet. Saml dejen over fyldet (som med wienerdejen HER) og tryk enderne sammen.
Sæt bollerne med samlingen nedad i en springform (28 cm) eller et fad, således at de vokser sammen, når de hæver. Lad møllehjulet efterhæve i 20 minutter. Pensl med æg & drys med sesam. Hæld resterende fyld over møllehjulet Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25 minutter. Denne gang bagte jeg brødet i min faders weber gasgril. Det fik lidt længere end det plejer i ovnen. Vi lod fadet med brødet stå på et bagestål.
Find også opskrift på // Hvidløgssnegle // Møllehjul med ostefyld // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Rødbedeboller // Spinatboller med skinke & ost // Broccoliboller //
Ser lækkert ud!
Forfatter
Tak 🙂
P.s. linket er fjernet. Ønsker du et samarbejde er du velkommen til st kontakte mig pr mail 😉
Ok. Seriøst de lækreste mad boller jeg har set!! Dem skal jeg bage meget meget snart. TAK for opskrift og flotte billeder!!
Forfatter
Håber de falder i din smag 🙂
P.s. linket er fjernet, men ønsker du at lave et samarbejde er du velkommen til at kontakte mig pr mail 😉
Mmmh, hvor ser det lækkert ud 😛 Det skal jeg helt sikkert prøve i weekenden
Lækker, lækker opskrift 🙂 Gad vide, om resten af huset også synes dette? 😀