Hvem elsker ikke pizza? Herhjemme gør vi i hvert fald alle 5. Men det er altså ikke pizza fra pizzarier, som er allerbedst. Det er de hjemmelavede, hvis du spørger mig. Og til at lave dem, har vi verdens bedste pizzadej, som altid giver lækre sprød pizzaer!
I øjeblikket er vores favoritter ret simple. Vi laver en med mascarpone og søde kartoffel og så laver en en helt plain med mozzarella. Når den er bagt kommes der rucola og serano skinke på toppen. Det er såre simpelt, men så lækkert!
Opskriften her giver til 4 pizzaer og det er altså mere end rigeligt til to voksne og tre mindre børn. Vi har altid en pizza i overskud, som er god til frokost eller madpakker dagen derpå.
Følg også med på Instagram
Opskrift på pizzadej
Til 4 pizzaer
25 gram gær
5 dl lunken vand
3 spsk olie
2 tsk salt
1/4 tsk rørsukker
4 dl durummel
Ca. 10 dl hvedemel
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, rørsukker og durummel. Tilsidst tilsættes hvedemelet. Lidt efter lidt og hellere for lidt end for meget. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve mindst en time.
Del dejen i 4 og rul dem meget, meget fladt ud. De hæver i ovnen og en tynd, sprød skorpe gør sig bedst, synes jeg i hvert fald. Kom dejen på et stykke bagepapir, inden du kommer toping på, så er den lettere at flytte.
Kom herefter fyld på. Nedenfor finder du opskrift på tomatsauce og forslag til fyld. Vi kommer først tomatsauce på. Herefter mozzarella, som vi køber i bøffer og skære i skiver. Det giver en helt anden pizza. Og tilsidst fyld.
Bages ved minimum 250 grader (alm ovn). Varm gerne bagepladen med i ovnen og kom pizzaen direkte ovenpå. Bages i cirka 12 minutter. For det bedste resultat bages på bagestål, som varmes op en times tid inden bagning.
Tip: koldhæv dejen i køleskabet istedet og brug 5 gram gær.
Opskrift på tomatsauce
1 dåse hakket tomat
3 fed hvidløg
1 sjat rødvinseddike
En håndfuld frisk oregano
Salt & peber
Jeg kommer alle ingredienserne i minihakkeren eller blenderen og køre til det er ensartet.
Opskrift på kartoffelpizza med mascarpone
Fyld til 1 pizza
100 gram mascarpone
100 gram søde kartoffel
1 mozzarellabøf
Balsamico glaze (kog balsamico (rødvinseddike) ind i 7-8 minutter til det tykner)
Smør mascarponen ud på pizzaen. Skær den søde kartoffel i tynde skiver og fordel på pizzaen. Skær mozzarellabøffen i mindre stykker og fordel den over pizzaen.
Bag ved minumum 250 grader (alm ovn) i cirka 12 minutter.
Kog balsamico i en gryde til det tykner. Smager fantastisk, når det dryppes på pizzaen.
Find også opskrift på // Adjaruli // Khachapuri ostebrød // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Spinatboller // De bedste flødekartofler //
Brugte denne opskrift til at lave pizza i dag og den var helt perfekt og nem at lave. Mums 🤤
Forfatter
Det er jeg glad for at høre 🙂
Er dejen fryseegnet? ☺️
Forfatter
Den kan godt fryses ja 🙂