De lækreste sandwichbrød, som altså minder en hel del om mine gulerodsboller med spinat, blot i en lidt grovere variant. Min erfaring er at juledagene gerne giver en masse rester, som gør sig hamrende godt i et godt sandwichbrød. Derfor bager jeg gerne, på forhånd, lidt sandwichbrød til fryseren. Så er de lige til at hive op og lave lækre sandwich, når resterne byder sig. Det er sådan en lækker og let måde, at få ryddet lidt ud i alle de lækre rester.
Ellers gør sandwichbrødene sig selvfølgelig også glimrende i madpakkerne.
Melet kan varieres i en uendelighed, alt efter hvad du har i skufferne og hvor grove du ønsker brødene. Jeg har blot skrevet et eksempel nedenfor.
Opskrift på sandwichbrød
12 styks sandwich trekanter
25 gram gær
6 dl lunken vand
2 tsk salt
2 tsk rørsukker
3 revne gulerødder (cirka 150 gram)
75 gram frisk spinat
3 spsk olie
1 dl solsikkekerner
Cirka 14 dl mel (jeg har brugt 3 dl havregryn, 3 dl grahamsmel og 8 dl hvedemel)
Vand til pensling
Sesamfrø til toppen
Opløs gæren i det lunkne vand. Gulerødderne skal rives – jeg har en Moulinex*. Det klare nem og hurtigt jobbet. Spinatten køre jeg i smadder i min minihakker med en smule af vandet.
Kom sukker, salt og det revne gulerødder og spinat i dejen. Kom olie, frø, havregryn og grahamsmel i.
Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, så du ikke risikere at bruge for meget. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og gulerødder kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver blot tørre. I stedet kommes mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter dejen grundigt.
Lad dejen hæve en time eller to. Kom mel på køkkenbordet og vælt dejen ud. Stræk den ud i en firkant og skær 12 sandwichbrød.
Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand og drys med sesam.
Bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 10-12 minutter.
Find opskrift på // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Squashbrud // Gulerodsbrud med skinke // Rødbedeboller // Grove pølsehorn // Peinirli med oksekød // Georgiansk ostebrød //