Ramsløg sæsonen er over os og det har da også betydet at vi har været på første jagt for at lave både ramsløgsalt, smør, olie og pesto. Det smager intet mindre end fantastisk.
Og selvfølgelig skulle ramsløgpestoen også afprøves i ramsløgsnurrer med ost. Og det blev ikke tosset kan jeg allerede nu afsløre.
Opskrift på ramsløgsnurrer med mozzarella og feta
20 ramsløgsnurrer
25 gram gær
3 spsk olie
5 dl vand
1 tsk honning
2 tsk salt
200 gram durummel
Cirka 500 gram hvedemel
1 æg til pensling
Fyld – ramsløgpesto
2 håndfuld ramsløg
60 gram cashewnødder
50 gram parmesan
6 spsk god olie
1 mozzarella bøf á 125 gram skåret i små stykker
100 gram smuldret feta (eller salattern)
Havsalt til drys
Start med at komme gæren i det lunkne vand. Pas på vandet ikke er for varmt. Det kan dræbe gæren og så får du ikke et luftigt og lækkert resultat, da dejen ikke hæver op. Rør gæren ud.
Kom de resterende ingredienser i – undtagen hvedemel. Hvedemelet gemmer du tilsidst og kommer i, lidt efter lidt indtil dejen er mættet. Det er altid bedre at bruge lidt for lidt mel, end lidt for meget. For meget giver et tørt brød.
Ælt dejen længe og grundigt. Lad herefter dejen hæve under klæde i minimum halvanden time på køkkenbordet. Gerne længere. Hvis du har god tid anbefaler jeg at bruge en lillebitte stump gær og lade dejen hæve over flere timer.
Imens kan du forberede fyldet. Ramsløg, cashewnøddder, parmesan og olien kommes i en minihakker og røres til en pesto.
Fetaen smuldres og mozzarella bøffen skæres i mindre stykker
Drys mel på bordet. Og rul dejen ud til cirka 35x55cm.
Fordel ramsløgpestoen på hele firkanten og drys tilsidst osten udover.
>> FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM <<
Nu markere du midten på dejen og fold dejen på den lange led. Rul den ganske let sammen med kagerullen.
Herefter skærer du cirka 20 strimler ud. Tag et stykke, snor det om sig selv, rul et par gange om to fingre og hiv enden op. Er du i tvivl, så googl blot kanelsnurrer på youtube – der findes rigtig mange fine videoer og fremgangsmåden er fuldstændig den samme.
Pensel med æg og drys med havsalt.
Lad efterhæve i cirka 20 minutter.
Bages i cirka 20 minutter ved 200 grader (alm ovn).
Kan med fordel fryses.
Find også opskrift på // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Kardemommesnurrer // Grove spinatboller med chiafrø //
Hvilken slags olie bruger du?
Forfatter
Oliven 🙂