Disse chokoladesmåkager, mine damer og herre, har jeg bagt siden jeg var en lille skid, som havde hjemkundskab i skolen. Det var nemlig en af de opskrifter læreren havde med og de smager så godt, at opskriften har holdt ved i plus 25 år og sikkert gør det resten sf livet.
Chokoladesmåkagerne er vældig lette og hurtige at smække sammen og forsvinder oftes som dug for solen før jeg får set mig om.
Opskrift på chokoladesmåkager med hasselnødder
20 mellemstore chokoladesmåkager
75 gram blødt smør
100 gram sukker
50 gram farin
1 æg
150 gram hvedemel
1 tsk vaniljesukker
1/2 tsk natron
1/2 tsk salt
100 gram grofthakket mørk chokolade
50 gram grofthakkede hasselnøddekerner
Rør smør og sukker grundigt sammen. Kom farin og æg i og rør miks sammen.
Bland hvedemelet med vaniljesykke, natron og salt. Vend det herefter i smørblandingen. Hak chokolade og nødder og tilsæt småkagedejen.
Tag to teskeer og sæt småkagedejen i toppe på to plader med bagepapir. Du får cirka 20 mellemstore småkager.
Bages cirka 7 minutter ved 175 grader (almindelig ovn) til de er gyldne.
Småkagerne er meget bløde, når de kommer ud, men stivner, som de køler.
Find også opskrift på // Kardemommesnurrer // Kanelsneglekage // Flødebollelagkage // Ramsløgsnurrer // Spinatboller //
Hej Nanna.
Når man har sat dejen over på en bageplade, skal klatterne så trykkes flade eller flader de selv ud, når de er inde i ovnen?
Forfatter
Hej Tanja,
De flader selv ud 🙂
KH
Nanna