Se lige den farve på boller med rødkål får, er den ikk’ bare helt fantastisk? Jeg bliver igen og igen betaget af de smukke farver, som grøntsager kan give brød. Oveni at det er alletiders måde, at snige mere grønt ind i kosten på og brødet mætter langt bedre, så er det også alletiders både at få ryddet op i de rynkede grøntsager i grønsagsskuffen i køleskabet. Bruger du sæsonens grønt er det også ganske billigt.
Opskriften her fungerer både som koldhævede boller og som en ganske almindelig dej, som hæver en times tid på køkkenbordet! Forskellen er blot mængden af gær.
Boller med rødkål
Boller med rødkål – udover den smukke farve smager bollerne og fantastisk. Utroligt nok smager kålen ikke af meget, omend den dufter en del, når bollerne er varme.
Når man bager med grønt skal man vide at væskeindholdet i det varierer en del og det samme gør sig derfor gældende for mængden af gær. Det er vigtigt du mærker efter og justerer efter behov.
Dejen skal være som en tyk grød – er den for tynd flader bollerne helt ud på pladen. Smagen er dog stadig dejen. Det er blot højden det drejer sig om. Bliver den for tynd kan dejen dog godt blive klæg.
Men som altid vil jeg altid anbefale lidt for mel end lidt for meget. For meget mel giver nemlig et tørt og tungt resultat.
Her på siden finder du i øvrigt en hel kategori blot med bagværk. I den kategori finder du en hel del inspiration til at bage med grønt. I blandt favoritterne kan jeg nævne spinatboller, som også får den smukkeste farve og boller med rødbede, som bliver helt pink. Jeg kan også anbefale dig pizzasnegle med hvidkål. Det lyder spøjst, men er super godt.
Find også opskrift på // Spinatboller // Squashboller // Grove boller // Grove pølsehorn // Spinatvafler //
Hejsa. Hvad kan jeg bruge i stedet for 650 g hvedemel da jeg ønsker dem glutenfri.
Hilsen Helle