Boller med rødkål

4.7 from 3 votes
Boller med rødkål opskrift
Boller med rødkål opskrift
Boller med rødkål opskrift
Hop til opskrift

Se lige den farve på boller med rødkål får, er den ikk’ bare helt fantastisk? Jeg bliver igen og igen betaget af de smukke farver, som grøntsager kan give brød. Oveni at det er alletiders måde, at snige mere grønt ind i kosten på og brødet mætter langt bedre, så er det også alletiders både at få ryddet op i de rynkede grøntsager i grønsagsskuffen i køleskabet. Bruger du sæsonens grønt er det også ganske billigt.

Opskriften her fungerer både som koldhævede boller og som en ganske almindelig dej, som hæver en times tid på køkkenbordet! Forskellen er blot mængden af gær.

Boller med rødkål

Boller med rødkål – udover den smukke farve smager bollerne og fantastisk. Utroligt nok smager kålen ikke af meget, omend den dufter en del, når bollerne er varme.

Når man bager med grønt skal man vide at væskeindholdet i det varierer en del og det samme gør sig derfor gældende for mængden af gær. Det er vigtigt du mærker efter og justerer efter behov.

Dejen skal være som en tyk grød – er den for tynd flader bollerne helt ud på pladen. Smagen er dog stadig dejen. Det er blot højden det drejer sig om. Bliver den for tynd kan dejen dog godt blive klæg.

Men som altid vil jeg altid anbefale lidt for mel end lidt for meget. For meget mel giver nemlig et tørt og tungt resultat.

Her på siden finder du i øvrigt en hel kategori blot med bagværk. I den kategori finder du en hel del inspiration til at bage med grønt. I blandt favoritterne kan jeg nævne spinatboller, som også får den smukkeste farve og boller med rødbede, som bliver helt pink. Jeg kan også anbefale dig pizzasnegle med hvidkål. Det lyder spøjst, men er super godt.

Boller med rødkål

Recipe by NannaPretzmann.dk
4.7 from 3 votes
Antal

14

styk
Forberedelse

5

minutter
Tilberedning

14

minutter

Ingredienser

  • 25 gram gær (10-15 gram, hvis du koldhæver)

  • 5 dl lunken vand

  • 1 tsk. rørsukker

  • 2 tsk. salt

  • 400 gram rødkål (fra et frisk rødkålshoved)

  • 2 dl havregryn

  • Cirka 650 gram hvedemel

  • Eventuelt en smule kerner

Sådan gør du

  • Smuldr gæren i en skål. Kom vand, rødkål og havregryn i din blender og blend til at det er en ensartet masse. Hæld over det smuldrede gær. Tilsæt salt og rørsukker. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, indtil du har en tyk klistret grød.
  • Dejen skal være klistret. Det er hemmeligheden bag det luftige og lækre resultat. Vær obs på at mængden af mel kan varierer fra gang til gang. Sådan er det at bage med grøntsager.
    Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet med et klæde over. Sæt herefter bollerne med ske på en bageplade med bagepapir. Dyp eventuelt skeen i lunt vand, så klistrer dejen ikke fast. Drys med kerner.
  • Lad dejen hæve en god times tid på køkkenbordet med et klæde over. Sæt herefter bollerne med ske på en bageplade med bagepapir. Dyp eventuelt skeen i lunt vand, så klistrer dejen ikke fast. Drys med kerner.
  • Bages din boller med rødkål ved 240 grader i cirka 14 minutter til gyldne.

Noter

  • Hvis du koldhæver lader du blot hævningen starte på køkkenbordet og kommer så dejen i køleskabet natten over.

Har du prøvet opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Instagram

Kan du li’ opskriften?

Følg @NannaPretzmann på Pinterest

Følg Nanna Pretzmann på Facebook

rødkålsboller opskrift

Find også opskrift på // Spinatboller // Squashboller // Grove boller // Grove pølsehorn // Spinatvafler //

Follow:
Share:

1 Comment

  1. Helle Nørgaard Andersen
    3. december 2023 / 11:37 am

    Hejsa. Hvad kan jeg bruge i stedet for 650 g hvedemel da jeg ønsker dem glutenfri.
    Hilsen Helle

Leave a Reply


Looking for Something?