Kæledyr – hvornår er børnene gamle nok? – Nanna Pretzmann
Brønderslev marked

Kæledyr – hvornår er børnene gamle nok?

kanin

Efter turen til Brønderslev marked har vi talt lidt om det med kæledyr og hvornår Blobberne skal have deres første kæledyr. Altså vi har jo allerede hunde, men vi tænker mere i banerne “deres kæledyr”.

Jeg tænker de allerede kan finde ud af at holde og kæle forsigtigt – selvfølgelig stadig under opsyn, så de ikke bliver for voldsomme.. Jeg tror også allerede de vil få meget ud af det. De er f.eks. begge MEGET glade for “vores” tilløber kat (udekat), som vi har døbt Misse mor. De løber altid hen og snakker med hende og bliver meget begejstret, når hun står udenfor døren og venter på dem.

Blobberne ville selvfølgelig være en del af at hjælpe med at give mad,vand og gøre rent i buret. Jeg kan egentlig også godt lide det læring der ligger i at hjælpe med det. Selvom det overordnede ansvar selvfølgelig er vores, som forældre, og 2 årige selvfølgelig ikke får det ansvar lagt på skuldrene at stå for pasningen, så tænker jeg det også kunne blive en hyggelig ting at gøre sammen 🙂 Ligesom det for Blobberne er sjovt at hjælpe med at lave mad og dække bord. Det er ikke noget vi siger de skal – det er noget de selv har lyst til, fordi vi gør det til en hyggelig ting sammen 😀

Tænker at et akvarium er bedre til lidt større børn, selvom de sikkert ville elske at kigge på fiskene.. Et marsvin er måske for småt, så er en kanin måske det rette valg? Og er det overhovedet en god ide med kæledyr? Hvad er jeres erfaring? Og hvilket dyr har i?

Det kunne jo f.eks. blive en julegave.. Men de skal jo næsten selv have lov at vælge hvilken kanin de gerne vil have. Det er en ligesom en del af oplevelsen eller hvad? 🙂

Som børn havde min bror, søster og jeg en kanin. Det var faktisk en vores morfar kom med en dag, som de havde fundet i deres have. Den var helt hvid og han mente det var en dværg kanin 🙂 Ninus, som vi døbte den, var nu ikke en dværg – den blev i hvert fald kæmpe, kæmpe stor 😀 Men Ninus var den mest fantastiske kanin og vi elskede den. Den hoppede altid rundt i gården med os, fulgte efter os rundt og sad under bordet og spiste pølsebrød om sommeren, når vi grillede 😀 Den er sådan noget jeg synes Blobberne skal opleve – glæden ved et kæledyr, kærligheden og alle de gode minder man skaber 🙂

12007 biOrb aquarium only

download

Hvis du har lyst til du følge med på facebook her og instagram lige her
Bloglovin’ finder du her :D

5 kommentarer

 • lene

  Vores datter var 3 år da hun fik hendes kanin, og så fodrer hun selv og tjekker vand hver dag hvor jeg så gør rent. Men syntes det er fantastisk at se dem ha så meget omsorg og kærlighed til sådan et lille væsen. Så det er da bare om at finde et egnet dyr til dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tvillingernesmor

   Det er jo lige præcis sådan et forhold vi håber de kan få til et kæledyr 🙂 Kan være det er en kanin det skal være 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sascha

  Her er det måske lidt anderledes da vi bor på en landejendom, hvor vi inden vi fik vores datter havde heste, hunde og høns. Vi har dog anskaffet to kaniner efterfølgende, som vores datter elsker at komme ud til, fodre og plukke mælkebøtter osv til. Vores datter er utrolig glad for dyr og vil med rundt og fodre, næsten hver dag. Vores datter bliver 2 år til nov. Så jeg er helt klart fortaler for at børn får kæledyr, hvis forældrene har overskuddet og mod på det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte Hansen

  Her er de ” født ” med dyr, der var dyr i hjemmet inden de kom til, både hund/katte/høns/kaniner, syntes ikke man kan sætte alder på , men mere måske kigge på barnet/børnene , kaninerne var kun sjove i starten, da de var små, ellers er de mere til hund/katte

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brønderslev marked