Sure sokker, kæmpe nullermænd og boligindretning – Nanna Pretzmann
Småfolk AW14

Sure sokker, kæmpe nullermænd og boligindretning

Hos os er der fyldt med sure sokker, nullermænd på størrelse med elefanter, vasketøj som skal lægges sammen og legetøj i alle hjørner og kroge.. Jeg er altid håbløst bagud med rengøring, oprydning og tøjvask.. Nok mest af alt fordi der bare er så mange andre ting, som kommer før det.. Lidt overdrivelse på nullermændenes størrelse fremmer forståelsen, men sammenlignet med nogle af “de perfekte hjem” jeg ser rundt omkring på diverse medier – facebook, instagram osv. ja så ligner vores hjem sgu en slagmark.. Misforstå mig ikke – jeg har ikke et problem med hjemmene, hvor alt står helt perfekt.. Jeg forstår bare ikke hvordan i alverden det kan lade sig gøre?! Bevares jeg ved da godt de nok ikke lige tager billeder af deres hjem, når der roder allemest, men alligevel har jeg på fornemmelsen det nok ikke helt roder som på samme måde som her 😀 På billederne ser man nemlig hverken legehjørner eller legetøj.. Her er vores hjem nok allermest indrettet på ungernes præmisser.. De har deres ting i stuen hos os, også det meste af deres legetøj og det giver altså rod – massere af rod 😉 Men jeg har nu ikke noget imod det – vi nyder at de har lyst til at lege hvor vi er. Det slutter jo nok en dag, hvor de vil foretrække deres værelse fremfor vores selskab.. M.h.t til legetøjet så bliver det da sat til side/plads hver aften inden sengetid, men det ligner jo stadig ikke en designer stue fra Bo Bedre, når der stadig står legetøj over det hele.. Haha det ville det så heller ikke gøre uden legetøjet, men anyways i kan vel følge mig 😉

Og et undrende spørgsmål mere – hvordan hulen får man ungerne til at lade være med at pille i diverse pynt og dimser?! Det er altså aldrig lykkedes for mig at finde ud af.. På trods af mange gentagelser om ting man helst ikke må pille i har jo nok bare valgt den letteste løsning og flyttet tingene.. Hvilket så resulterede i at der intet stod tilbage i babyhøjde, da Blobberne var små 😀

Nå tilbage til det med “de perfekt hjem”.. Min pointe var jo egentlig at jeg ikke forstår hvordan de gør?! Hvordan er der tid og overskud til at alt er så gennemført og perfekt.. Jeg forestiller mig rengøringen er helt i top, ikke et støvfnug nogle steder – det er bare gennemført perfektion.. Nogle dage, når selvværdet ikke er på toppen, så kan det faktisk godt give mig lidt stress – altså jeg får den tanke at alle andre bare har meget mere styr på tingene end mig og totalt meget overskud.. De har alle de rigtige designer ting, Royal Copenhagen, aben og jubilæumsvasen fra Kähler.. Mit hjem afspejler nok nærmere min personlighed og tilstand oveni hovedet – ret kaotisk, ikke helt styr på tingene og svært ved at fastholde fokus.. Nok mest på ting som keder mig lidt.. Misforstå mig ikke – jeg kan faktisk rigtig godt lide at indrette, når jeg har tiden og overskuddet til det, men lige pt, så er det der bare ikke (altså overskuddet) og det jeg har bruger jeg på Blobberne – midt i alt vores rod 😀 Rengøringen er hurtigt overstået og kunne måske godt trænge til at gå lidt mere i dybden.. Vi bor ikke i en svinestig – men i kender vel den med at tage en let rengøring lidt for tit?!

Tanken med opslaget var egentlig at jeg må da ikke være den eneste der nogle gange føler jeg ikke helt kan følge med på det bolig ræs?! Altså den eneste som nogle gange får lidt mindreværdskomplekser over det.. Hvilket egentlig er helt åndsvagt, for jeg ville slet ikke passe ind i så perfekte rammer – jeg ville føle mig utilpas.. Det er jeg alt for uperfekt til.. Men hey er der andre som mig derude, så ved i altså at i ikke er alene – jeg er lige her 😀 Og til jer med hjem, hvor overskuddet lyser langt væk – wow sejt gået..

7 kommentarer

 • Lisa

  Jeg tager faktisk hatten af for dem som kan leve i det “uperfekte” hjem. Dem som med GOD samvittighed lader rod, vasketøj, sure sokker, nullermænd mv. være og som har roen til at sidde i sofaen med fødderne oppe selvom alt omkring skriger kaos!! Prøver at tænke at ungerne kun er hjemme og små et lille stykke tid mens vasketøj, nullermænd mv. ALTID bliver!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Som kommende mor til tvillinger og med en på 2 1/2 i forvejen ser vores hjem bestemt heller ikke perfekt ud. Det skræmmer mig at vi efterhånden lever i en verden hvor mange ånder og lever lidt på “se mig” på de sociale medier. Det bliver ikke en nem verden vores børn skal ud i med alle de idialer man skal leve op til.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uhhh jeg kender det alt for godt… Men jeg håber og tror at det hele vil ændrer sig den dag vi er færdige med at lave om – om sådan cirka 1000 år, men jeg er super glad for at vide, at jeg ikke er alle om at have et kaotisk hjem fuldt med legetøj. Så sent som for 5 minutter siden trådte jeg på en legetøjsgaffel.. Men jeg ved at divaen nyder at have lov til at være i stuen og jeg nyder at høre hende lege lige ved siden af mig så pyt med rodet.. Jeg får masser af kvalitid og stress 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bettina H Nielsen

  Kender det ganske udmærket godt. Men er så kommet frem til at mit hjem skal have lov til at ligne et hjem hvor der bor en familie (1 voksen og 2 børn), der skal være plads til “rod” og syntes faktisk det afspejler et hjem hvor der er vigtigere ting end det materielle. Der er plads til at udfolde sig som barn, at lege, hygge og masser af kærlighed. Måske er jeg forkert på den men synes det er dejligt at få at vide af gæster at Det er dejligt at kommer her for det føles som at hjem. Også de dage hvor nullermændene kommer brølende ud fra under sofaen. ☺ ☺

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du beskriver netop den følelse jeg tit får når jeg kigger min instagram igennem. Der er rene hvide linjer overalt. Kan dog opfordre dig til at ligge forbi mig på Instagram. Så ser du børnehjem, rod og masser af farver. Vi prioriterer nemlig nærvær og hygge. Så må resten vente en dag eller to, når tiden er knap. Biancaskageverden

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pia

  Jeg er helt enig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Småfolk AW14