Noget om ægte tvillinger og sårede følelser – Nanna Pretzmann
Apropos tvillinger

Noget om ægte tvillinger og sårede følelser

image

Store meloner… Much?😳😂 Et sjovt billede – Vi skulle jo helst have et smil på læben fra morgenstunden ☺️

 

Rendte igår ind i en ægte tvilling. Eller det var ikke første gang jeg mødte ham. Det gjorde jeg allerede til en julefrokost for to år siden, hvor man det øjeblik han så tvillingerne udbrød, at han altså var ægte tvilling og ikke ligesom mine. Ham og hans bror er nemlig enæggede og mine er jo kun tveæggede. Jeg husker tydeligt, at han provokerede mig ret meget med den udtalelse, men bevares synes han at han er mere tvilling end andre tvillinger er han jo i sin allerbedste ret til at synes netop det. Faktisk havde jeg glemt alt om både ham og den provokation jeg følte ved hans holdning, indtil jeg så tilfældigt rendte på ham igår, her i Vilnius that is. Jeg ved egentlig ikke helt hvor jeg vil hen med det. Uden at åbne pandoras æske vil jeg i hvert fald lige nævne, at jeg måske nu kan se hvorfor pseudo mødre blev provokeret af mit indlæg om pseudo tvillinger, selvom jeg nu stadig er af helt samme holdning omkring betydningen af ordet.

Jeg blev nemlig provokeret af en helt anden grund. En som provokatører slet ikke kendte og derfor vidste han heller ej, at han trådte på en øm tå. Vi har nemlig fået hjælp fra nogle utrolige dygtige læger, for at være så heldige, at jeg blev gravid med Blobberne. Derfor følte jeg mig jo lidt ramt på det faktum, at de jo ikke er hjemmelavet. I øvrigt slet ikke det han mente eller hentydede til, men det er nok alligevel et meget godt eksempel på, hvor let det er at provokere/såre andre uden at det er intentionen bag ordene.

Det har i hvert fald heller ikke været min intention at såre nogle ved at dele min mening om ordet pseudo tvillinger. Ej heller underkende, at det kan være en hård omgang at få børn tæt i alder ligeså vel som det kan være at få tvillinger eller en singleton.

Med dette lille skriv ønskes du en fantastisk dag med massere af kys og kram uanset labelen på ungerne 😀

 

4 kommentarer

 • Cecilie

  Rigtig god dag til dig, Nanna. Tak for en hyggelig blog, og tak for melon-morgensmilet.
  Jeg vil nyde dagen sammen med vores 8 uger gamle ægte, tveæggede tvillingepiger, der også blev hjulpet på vej af lægen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Tak for en god blog har 4 mdr gamle tvillinger og får tit af vide at det er jo nemmere for os at de har hvert sit køn, og de får jo nok ikke så tæt et forhold som rigtige tvillinger som om der er mindre arbejde og mindre søskende bånd ved at de er dreng og pige

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apropos tvillinger