Min første uge som hausfrau

Latterlig lækker skildpadde cheesecake

Skildpadde cheesecake opskrift

image

Skildpadde cheesecake

Følg med på Bloglovin‘, Facebook og Instagram

 

Det er må sige at være en af de mest syndige, vamle og lækre kager jeg nogensinde har smagt. Forsøger du at spare på kalorierne, så luk øjnene og scroll videre, for det her er en kaloriebombe uden lige. Er du ikke scrollet videre, så må jeg sige, at skildpadde cheesecake er hver en syndig bid værd. Den smager fantastisk omend man ikke spiser kæmpe stykker af den.

Bunden består af en brownie. Ovenpå et lag lækker cheesecake med karamelsmag. På toppen er der karamel og chokoladesovs med hakkede hasselnødder. Jeg har blot købt en chokoladesovs.

Jeg brugte en 26 cm springform (købes HER)

Opskrift på skildpadde cheesecake

Brownie:

250 gram smør

150 gram chokolade

4 æg

3 dl sukker

2 1/2 dl mel

3 spsk kakao

100 gram grofthakkede valnødder

 

Karamelsovs:

(Giver cirka 2 dl)

200 gram sukker

50 gram smør

1 1/4 dl piskefløde (køb en 1/2 liter – resten skal bruges i cheesecake massen)

1 tsk vaniljearoma

1 1/2 tsk romessens

 

Skildpadde cheesecake:

400 gram Philidelphia smørost

6 tsk flormelis

1 dl brun farin

1,75 dl karamelsauce

1/2 tsk kanel

En smule revet muskatnød

Resten af den 1/2 liter fløde

 

Topping:

Chokoladesovs

1 god håndfuld hakkede hasselnødder

 

Step 1: bag brownie

Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Tilsæt valnødderne.

Kom dejen i en springform (med bagepapir i bunden).

Bages ved 175 grader i cirka 20-25 minutter.

Lad køle i springformen.

 

Step 2: lav karamelsovs

Kom sukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse.

Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt.

Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt.

Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde.

Slut af med at tilsætte vanilje og romessens. Smag til og tilsæt evt mere eller mindre.

Lad karamellen køle inden du skal bruge den i cheesecakemassen og som topping.

 

Step 3 – lav cheesecake masse:

Rør smørosten og flormelis sammen. Pisk fløden til flødeskum.

Kom karamel, farin, kanel, muskatnød og flødeskum i osten og rør det sammen.

 

Step 4: saml kagen

Så skal kagen samles. Cheesecake massen kommes ovenpå brownien i springformen. Skildpadde cheesekagen toppes med karamelsovs, chokoladesovs og hakkede hasselnødder.

Kom kagen i køleskabet nogle timer, så den kan sætte sig inden du tager den ud af springformen.

image

image

 

Find opskrift på // Ris a la mande kage // Bounty cheesecake // Smølfe muffins  // En spandfuld orm //

 

Indeholder affiliatelinks (annonce)

   

15 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min første uge som hausfrau