NannaPretzmann.dk
Hvor sover jeres børn?

Mine (pinlige) fordomme

 

image

Som i don’t hate me ovenpå mine (pinlige) fordomme 🙂

For nogle dage siden, eller var det måske et par uger siden læste jeg et indlæg om fordomme ovre hos Emiliblog (HER) og jeg nåede da også at blive en smule stødt over f.eks. hendes fordomme om samsovning, for som jeg skrev HER, så er det jo noget vi pt altså bruger i vores hjem. Imens jeg gik og tyggede lidt på den, så slog det mig at jeg altså ikke er et hak bedre selv. Til trods for at jeg bestemt ser mig selv som et meget rummeligt, åbent- og frisindet mennesker, så ulmer der bestemt også fordomme i mit baghovede. Ikke at jeg er specielt stolt af det, men jeg er altså ikke bedre end gennemsnittet og tænker stadig forbudte tanker. Spørgsmålet er så om man har lyst til at lufte dem og tør stå ved dem.. Det har jeg gået og tænkt lidt over og hvorfor egentlig ikke? Jeg er bestemt langt fra perfekt, så hvorfor skulle i ikke også få de sider at se? Måske har i ligefrem lyst til at dele jeres egne fordomme? Come on. Der gemmer sig sikkert nogle derinde.

1. Folk som ryger, når de har børn. Altså i den forstand at de enten ryger imens at de holder barnet eller f.eks. indenfor i hjemmet. Jeg får det helt dårligt ved tanken om alt det røg der ryger i lungerne på ungerne. Og så er der ikke noget værre end børn, som stinker af sure cigaretter (jo det er der sikkert, but you get the point). Har de forældre slet ikke det alle skræmmekampagnerne?! Jeg er i øvrigt selv eks ryger, og jeg synes faktisk det er lidt flovt, selvom jeg stadig får lyst til en hemmelig cigaret, når jeg får alkohol indenbords.

2. Instagram venlige børneværelser i pastelfarver. Har børnene ikke noget legetøj og hvis de har, må de så bruge det? Ja faktisk også de enormt ryddelige og pæne hvide IG hjem. Bor der folk der? Vi vælter os jo rundt i plastik legetøj og nullermænd. Det andet virker kedeligt.

3. Når folk er homofobiske kan jeg ikke lade være med at tænke om de måske forsøger at skjule en side af sig selv? Eller bare er frygtelig gammeldags?! I min verden burde kærlighed ikke begrænses af køn.

3. Folk som dømmer andre. Haha ret komiske egentlig lige her midt i mine fordomme!

4.  Den her kan godt være farlig, men samtidig med at religion kan være fascinerende, så skræmmer den mig ad h til. Altså i den forstand, at når folk bliver fanatiske og forsøger at lokke andre med på vognen i sådan noget sekt lignende ting. Eller forsøger at trække sin religion ned over hovedet på andre, som den eneste sandhed. Forstå mig ret jeg har absolut ikke noget problem med religiøse mennesker, men når de bliver fanatiske at lytte til, så går alle mine alarmklokker igang.

5. Opmærksomheds søgende typer, som altid skal være i centrum (sagde bloggeren 😛 ) tænker jeg må savne noget på andre fronter i sit liv.

6. For ikke specielt længe siden tænkte jeg at hjemmegående, samsovning og slyngende mødre var kuk kuk. Nu er jeg selv en af dem.

 
Så tror jeg at jeg stoppet for denne gang. Spørgsmålet er så lidt hvor de her fordomme stammer fra?! Er det min egen usikkerhed, ting jeg ikke ved nogen om? Helt ærligt ville jer da nyde ikke at tænke mit om andres valg nogengange, så hvorfor er det så svært?

 

 

Image HTML map generator
   

2 kommentarer

 • Mia

  Tror ingen kan sige sig helt fri for fordomme, jeg er dansk muslim med tørklæde så fordomme er dagligdag for mig 😀 jeg havde engang frygtelige fordomme mod mødre der bevidst valgte amning fra, åh tror egentlig jeg var en frygtelig amme spelt irriterende øko mor 🙈 Har heldigvis rykket mig langt siden dengang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det kunne jeg sagtens forestille mig du oplevede mange fordomme omkring, selvom jeg nu synes det er fint, så længe man selv har taget valget 🙂
   Hehe amme spelt irriterende øko mor.. Var lige ved at dø af grin.. Heldigvis udvider man nogengange horisonten, ligesom jeg selv er blev en hjemmegående samsovende med børn mor 😛

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor sover jeres børn?