Undgå at blive skør som hjemmegående mor (eller far) – Nanna Pretzmann
Miniguide: ferie i Vilnius med børn

Undgå at blive skør som hjemmegående mor (eller far)

SAM_1744

Noget af det jeg synes er svært her i starten af min karriere som hjemmegående er det med at finde balancen imellem at være mor og bare at være mig. Jeg kunne egentlig godt forestille mig, at det er noget som forsætter med at være en svær balancegang, hvor man skal huske ikke at glemme sig selv, for så bliver man skør. Jeg gør i hvert fald.

Og ja læg mærke til at jeg kaldte det min karriere som hjemmegående, for ja jeg synes altså at det er et job, som er mindst ligeså hårdt, som andre jobs jeg har haft. Og det er også et vigtig et af slagsen, selvom man modtager blikke og kommentarer, som hentyder til det modsatte. At være hjemmegående er det hårdeste og mest givende job jeg har haft (læs mere om det HER) til dato.

Efter den første måned kan jeg også afsløre at jeg nogle gange er ved at blive lidt småskør. Og jeg kunne forestille mig, at jeg ikke er den eneste, som synes at det kan blive lidt monotont at være hjemme.

Den første ting jeg gjorde var at give slip på ideen om det perfekte og skinnende rene hjem. Det er simpelthen ikke realistisk, når man har tre små børn under 4 år. De roder og så roder de lidt mere. Herhjemme leger vi og så tager vi den store oprydningstur hver dag til aften, hvor ungerne hjælper til. Det betyder også at der i løbet af dagen ligner et bombet lokum. Men ærligt, så er det nytteløst at rende efter dem og rydde op og så er det faktisk heller ikke særlig hyggeligt at være hende den sure mor, som skælder ud, når ynglet roder.

En anden ting jeg har fundet ud af er vigtigt for mig er ligesindede. Nogle der forstår min beslutning om at være hjemme, som ikke dømmer og som jeg kan høre erfaringer og tips fra. Det synes jeg “moderne hjemmegående forældre” gruppen på Facebook er helt eminent til. En anden gruppe jeg har meldt mig ind i er “hjemmegående i Aalborg og omegn”, hvor jeg har fulgt lidt med hvornår der er diverse legegrupper. Det tænker jeg nemlig også er vigtigt. Altså at komme ud blandt andre mennesker. Både for ungerne og for mig. Jeg kan godt mærke, at jeg skal sørge for lidt voksen kontakt, hvis ikke jeg skal bliver tosset. Jeg håber at vi starter i den kommende uge.

Ellers synes jeg det er skønt at komme ud i naturen og det er børnene heldigvis helt enige i. Vi bager også ret meget og det er jo både skønt at få hjemmebag samtidig med at det er god underholdning for store og små. Vi bager ofte rugbrød, knækbrød, sandwich brød og alt muligt andet spændene. Jeg deler mange af opskrifterne på bloggen og de findes HER og HER findes sjove opskrifter til børn

Jeg har også tidligere skrevet på bloggen, hvor vigtigt det er for mig med alene tid (læs HER). Det er ikke blevet mindre vigtigt af at jeg ikke kommer så meget ud længere og at mit selskab for det meste er børn under 4 år. Tid for en selv er afgørende for ikke at blive skør. Når manden min kommer hjem fra arbejde, så smutter jeg gerne ud og tager et langt bad, eller det vil sige egentlig kigger jeg mest Instagram, Facebook, skriver blog indlæg og piller negle. MEN det er alene tid og giver mig fornyet energi.

 

10 kommentarer

 • Jeg kan rigtig godt relatere til dette indlæg, selvom jeg hverken er hjemmegående mor eller far, men bare selvstuderer hjemme grundet psykisk sygdom. Selvom jeg elsker tiden derhjemme, og den virkelig gavner ift. at få det bedre psykisk, så er det også en rigtig svær balance 🙂

  http://www.marieschleidt.bloggersdelight.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Fuldstændig enig! Jeg tog springet som hjemmegående i efteråret da vi flyttede til udlandet. Min søn på 3 går så i børnehave fra 8,30-14 og jeg er hjemme med min datter på 15 mdr. Simpelthen den BEDSTE løsning for vores familie.
  Og jeg synes faktisk det wr hårdere end et alm job – haha. Min mand arbejder så også ofte sent så har næsten altid ungerne fra 7-19

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Forresten FANTASTISK blog! Har læst dig i et års tid, men din blog er klart blevet bedre og mere personlig efter du tog skridtet som hjemmegående

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gitte

  Vi er flyttet til Dubai 🙂 så tog hurtigt beslutningen om det var vigtigt jeg gik hjemme for at skabe mest muligt ro. Og det car uden tvivl den rigtige beslutning 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lena

  Min kære far kommer hver onsdag eftermiddag og tager vores twins på 3 år med til gymnastik i 2 timer. Det er en skøn løsning. Børnene glæder sig hver gang og tæller timer til morfar kommer, jeg,den hjemmegående, får en pause sammen med min kære mand, hvor vi hygger med kaffe og laver god mad til gymnastikfolket 🙂
  Kan kun anbefale ‘metoden’ 😉 😉
  En ekstra gevinst er selvfølgelig, at der igen bøvl er ved sengetid – kun trætte børn, som frivilligt går med ind i seng 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Miniguide: ferie i Vilnius med børn