Sunde sommer is på en solskins søndag – Nanna Pretzmann
Min uge som hausfrau #5

Sunde sommer is på en solskins søndag


Annonce – indeholder affliate linksSunde sommer is image image

Vejret er virkelig med os idag. Nøj hvor er der lækkert vejr i vores lille smørhul af en have. Vi er netop kommet ind efter en skøn formiddag i køkkenhaven, hvor jeg var lidt glad for at jeg, på trods af vejret igår, alligevel lavede sunde sommer is. Selvfølgelig i håbet om, at de kunne nydes udendørs i solen idag. Isene er et lidt sundere alternativ, som vores unger i hvert fald er ret vilde med. Opskriften er nærmest også den samme som vores smoothies. Der er ingen sukker tilsat i opskriften. Den består hovedsagligt af bær, som selvfølgelig kan udskiftes efter lyst og smag. Bananen søder isen, men vil du gerne søde den endnu mere er sirup et god bud på netop det. Vi har brugt kokosmælk, men det kan selvfølgelig erstattes af f.eks. mandelmælk eller soyamælk. Det hvide mønstret i isen har jeg dog kun kunne lave fordi kokosmælk er så tykt, at det ikke blot flyder sammen med bærrene. Jeg forsøgte med soyadrik en gang, men det fungere slet ikke.

Hjerteformene har jeg købt HER, Tangoforme HER og ispinde kan findes HER. Jeg må i øvrigt lige anbefale de siliconeforme. Isene kan vippes ud. I vores gamle plastikforme sad de altid fast og vi skulle skylle med varm vand, for at få dem til at slippe. No more, det virker bare.

Opskrift på sunde sommer is

4 stk

3 dl kokosmælk

1 moden banan

1 god stor håndfuld frossen bær (jeg har brugt jordbær, brumbær og blåbær)

Skiver af frisk frugt (jeg har brugt banan/jordbær)

 

Inden jeg hælder alle ingredienserne sammen hældte jeg lidt smed jeg to skiver frugt i og hældte en smule kokosmælk over. Blot for at lave mønster. Det er selvfølgelig ikke nødvendigt. Efterfølgende smider jeg kokosmælk, banan og frossen bær i minihakkeren og kører til massen er ensartet.

image

Isforme

Herefter hældes det i isformene. Jeg smed igen et par skriver frugt øverst. Ungerne synes det er så sjovt de er der og så ser det jo også indbydende ud. Så skal isene blot i fryseren i nogle timer.

Voila. Sunde sommer is på ingen tid 🙂

 

Find også opskrift på // smoothie // Brændte mandler med lakrids // Sundere Snickers snacks // Hjemmelavede æblechips //

 

7 kommentarer

 • Lene

  Måske et dumt spg, men koger man de frosne bær først? Er det ikk noget med de altid skal have et opkog (eller er det kun til baby) 😋

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Er det muligt at lave isene uden de der isforme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rose

  Er det muligt at lave isene uden isforme?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg tænker da du kan lade det i en skål, men så ville jeg nok tilsætte mere kokosmælk, for at gøre den mere blød og lettere at spise med ske. Den bliver rimelig hård 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Frosne hindbær skal gerne have et opkog, men tror man kan slippe med de andre. (Så vidt jeg husker, fra sidst jeg googlede det)
  Opskriften ser lækker ud, den skal lige gemmes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min uge som hausfrau #5