En skovtur & en lækker brombærtærte – Nanna Pretzmann
Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken

En skovtur & en lækker brombærtærte

brombærtærte

brombærtærte-opskrift

Lige nu bugner naturens skattekammer med lækre brombær og den chance skulle ikke gå vores næser og mund forbi. Så i ugens løb pakkede jeg ungerne i bilen og kørte en tur i skoven. Her fik vi det meste af en formiddag til at gå med både at smage (meget) og plukke til senere brug. Der var massere af brombær og jeg forestiller mig at der over de næste uger fortsat kan findes virkelig mange. I hvert fald var mange af bærrene ikke helt modne endnu. Ungerne elsker, når vi kan plukke løse og spise direkte fra buskene og det samme gør jeg. Det smager jo så herligt og det er skønt, at børnene selv oplever hvor de ting vi spiser kommer fra. Faktisk blev det både til denne brombærtærte og en anden, som jeg må dele opskriften på en anden god gang.

Opskrift på brombærtærte

6-8 personer

Mørdej:

5 dl hvedemel

100 gram blødt smør

1 dl flormelis

1 æg

 

Fyld:

150 gram blødt smør

2 1/2 dl rørsukker

150 gram mandler (blendet til mel)

2 æg

Skallen af en økologisk citron

1 tsk kanel

200 gram brombær

 

Step 1: mørdejen
Smulder smørret i hvedemelen indtil det er uden klumper. Tilsæt flormelis samt æg og saml dejen. Den skal ikke æltes, blot samles. Rul til en kugle og stil på køl i minimum en halv time

 

Step 2: Fyldet

Blend mandlerne til mel. Rør mandelmelet, ægget samt smørret til en blød masse. Kom æg, citronskal og kanel i. Miks godt.

 

Step 3: Lav tærten

Find et tærtefad. Jeg brugte et med en diameter på cirka 25 cm. Drys lidt mel ud på køkkenbordet og rul tærtedejen ud, så den passer til formen. Kom fyldet i og tryk brombærrene i.

 

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25-30 minutter.

 

brombærtærte

 

Find også opskrift på // Verdens bedste chokoladekage // Toffifee cheesecake // Spinatboller // One pot pasta – aftensmad på 10 minutter // Spinat – og rødebede vafler // Regnbuekage – let opskrift, hvor alle kan være med //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinat og rødbede vafler til aftensmad eller madpakken