Om selvforkælelse, nyt køkkengrej + let opskrift på kæmpe rejer – Nanna Pretzmann
Forresten da også #20

Om selvforkælelse, nyt køkkengrej + let opskrift på kæmpe rejer

Indeholder reklame

img_1470

img_1471

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg har jo et par gange eller tre skrevet, at jeg føler mig en smule træt og brugt, når vi rammer aftenstid. At være alene med tre børn er både givende og skide hårdt. Derfor er det også vigtigt for mig, at forkæle mig selv engang imellem, for ligesom at lade op. Jeg elsker at bage og kokkere, som i måske nok har luret og selvom det ikke er så ofte jeg gør det, så nyder jeg at forkæle mig selv med et lækkert måltid, når ungerne er puttet. Måske så i at jeg delte en ret med rejer på Instagram for et par uger siden? Retten er så simpel og hurtig at lave, men smager himmelsk.

Når der skal kokkereres er de korrekte redskaber ret lækre at have. Tefal har netop lanceret eXperience by Tefal-serien, som er ret geniale i køkkenet, fordi de med et intelligent Heat Control system automatisk regulerer temperaturen, når den når op på 230 grader. På den måde mindskes risikoen for, at maden brænder på eller på anden måde bliver ødelagt. Og hey der er jo ikke noget mere ærgeligt end, når god mad brænder på! Designet er stilfuldt og panden ligger godt i hånden. Alle produkterne i serien har en mat og sort overflade. Håndtaget i rustfrit stål gør endda at serien kan anvendes i ovnen.

 

Opskrift på kæmpe rejer i kokos & karry sauce, serveret med spicy dip

1 person eller 2 til forret

300 gram kæmpe rejer (optøede)

2 spsk kokosolie

50 gram smør

2 fed finthakket hvidløg

2 spsk kokosmel

Citronsaft

Peber & hvidløgssalt

 

Dip

1 dl ketchup

2 spsk sød chilisauce

1/2 spsk citronsaft

1 spsk revet peberrod

1/2 tsk salt

 

Step 1: dip

Rør alle ingredienser til dippen sammen og lad den gerne stå i køleskabet et par timer.

 

Step 2: rejer i karry & kokos sauce

Varm olie og smør op i din pande. Svits karry og hvidløg godt af. Det er vigtigt at karryen varmes godt op, da smagen i krydderiet ellers ikke frigives.

Når panden er rygende varm kommes rejerne i og svitses i cirka 4 minutter. Herefter tilsættes kokosmel. Og tilsidst citronsaft, peber og hvidløgssalt efter smag.

Serveres med det samme.

img_1472

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #20