Jeg kan sgu selv – Nanna Pretzmann
Forresten da også #24 Parterapi og ferie

Jeg kan sgu selv

img_2973

Når man er i et forhold tilfalder der ofte en slags arbejdsfordeling. Det har der i hvert fald gjort i mine 😉 Ofte er manden den praktisk, som tager traileren og køre på lossepladsen og han er vel også oftest den, som finder boremaskinen frem. Igen sådan har det i hvert fald været herhjemme, men andre er mere praktiske anlagt end mig på det punkt, for jeg er vant til absolut ikke at bruge de egenskaber det kræver. Altså ind til nu.

Pigerne er hos deres far indtil i eftermiddag og jeg har siden vi flyttet ind været temmelig træt af garagen, som druknede i pap, plastisk og diverse affald fra flytning og nye møbler. Men no more. Jeg har nemlig, for første gang i mit liv, været på genbrugspladsen. Godtnok uden trailer, sådan en ejer jeg ikke, men med bilen fyldt til bristepunktet hele tre gange. Jeg har også været i vaskehal med bilen og fyldt sprinklervæske på. Sidste nævnte krævede godtnok et opkald til min mor. Men jeg gjorde det og nu skinner både bil og garage. Og det gør jeg faktisk også. For jeg kan jo faktisk godt selv. Det lyder måske fjollet, men det her med at finde ud af at man kan en helt masse selv, det er faktisk ret fedt.

I forhold til børnene og det at være så meget alene med dem har jeg også haft mange tvivler omkring. Især de dage, hvor overskuddet har været kørt helt i sænk og jeg mest af alt har mindet om en sur citron, når jeg ramte sengen om aftenen. Selvfølgelig efterfulgt af en masse dunken oveni hovedet med min manglede evne til at være en overskudsmor. Men jeg har gjort mit bedste. Og langt hen ad vejen har jeg gjort det godt. Mere end godt. Nogle ting kunne jeg have tacklet og gjort bedre og anderledes, men sådan er det jo. Alene eller ej.

Det jeg vil frem til er jo egentlig bare, at jeg godt kan selv (dog stadig minus at håndtere en boremaskine) og med den viden er min selvtillid og selvværd vokset helt enormt den seneste tid og det føles fantastisk. Jeg behøver ikke ha’ en ved min side, for at klare hverdagen. Jeg kan godt selv.

2 kommentarer

 • Amanda

  Hej Nanna!!!!
  Jeg er også alene med mit (dog kun) ene barn. Det er bare så stjernehårdt at stå alene med alt, og ja overskuddet er ikke altid der. Jeg går også i seng som en sur citron til tider. Men det er bare sådan det er. Og jeg er sikker på mit barn elsker mig og føler sig tryg uanset hvad. Husk at lad op når de ikke er der. Som i fuldstændig. Det hele bliver godt. Det lover jeg.
  Knus fra en alenemor på begyndende andet år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er nemlig skide hårdt! Jeg er heldigvis begyndt at kunne nyde tiden uden dem (uden dårlig samvittighed) og det giver virkelig ekstra energi og overskud 🙂
   Og tak <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forresten da også #24 Parterapi og ferie