Så er der endelig fredagskage igen. Det er vist et par uger siden sidst. Men som sædvanlig siger jeg bedre sent end aldrig. Denne lækkerhaps kreerede jeg ganske hurtigt en dag, hvor mormor og Erik skulle hjælpe os lidt. Sådan en slags tak-kage. Egentlig havde jeg ikke regnet med at den blev så god, da det bare var en hurtig indskydelse. Men hindbær og Oreo fungere altså glimrende sammen. Den syrlige, friske og søde smag fra hindbærrene gør helt sikkert noget godt for den ellers tunge og søde cheesecake.
Som sædvanlige er det en no-bake og uden husblas. Altså kan den næsten ikke blive lettere og hurtigere at smække sammen. Og hvem kan ikke altid klemme et stykke cheesecake ned?! 😉
Opskrift på hindbær/Oreo cheesecake på Oreo bund
Bund:
154 gram knust Oreo kiks (svarer til en pakke)
75 gram smør
Cheesecake masse:
200 gram Philidelphia
3 tsk flormelis
1/2 vaniljestang
1/4 liter fløde
125 gram friske hindbær
1/2 pakke knust Oreo (á 154 gram)
Pynt:
Oreo – en 1/2 pakke á 154 gram – skåret i kvarte
Hindbær
Revet chokolade
Step 1: kiksebund
Oreo kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste Oreokiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.
Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.
Step 2: Cheesecake massen
Smørost og flormelis piskes sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde i. Pisk massen til fløden bliver til let skum. Tilsæt de knust Oreo, vaniljen fra vaniljestangen og hindbær. Pisk til massen er en stiv creme.
Step 3: saml Toblerone cheesecake
Tag Oreo kiksebunden ud af køleskabet. Kom cheesecake massen på kiksebunden, kom tilbage i køleskabet og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.
Pynt med Oreo, hindbær og revet chokolade inden servering.
>> Følg også med på Instagram <<
Find også opskrift på // Toblerone cheesecake // Bounty cheesecake // Toffifee cheesecake // Kanelsneglekage // Spinat boller // Rødbede boller //
Kan den laves i en 22 cm springform, eller bliver bunden da for tynd?
Forfatter
Så ville jeg lave portionen en smule større 🙂
Hej. Kan det passe massen meget nemt “splatter” ud efter 5 timer i køleskabet? Har den bedre af at stå længere tid? Jeg syntes ikke jeg kunne piske massen helt stiv efter oreo og hindbær kom i kan det passe?
Forfatter
Det skal gerne være stift, når du pisker, ellers bliver det, det ikke desværre :/
Måske hindbær har været lidt fugtige, kan være det er derfor det ikke blev helt stiv. ?
Forfatter
Ja det kunne jeg godt forestille mig faktisk.
Har du prøvet med jordbær i stedet?
Forfatter
Nej det har jeg endnu til gode, men kan kun forestille mig, at det bliver lækkert 🙂
Har lige lavet den opskrift men i stedet ggir flormelis kom jeg sukker i ved en fejl tag den skade af det??😳😁
Måske et dumt spørgsmål – men skal cremen ud af kiksene inden man lavet bunden?
Forfatter
Nej, det skal det ikke 🙂
Kan man bruge mascarpone i stedet for philadelphia?
Forfatter
Jeg har ikke forsøgt, men tror umiddelbart ikke at det er et problem 🙂
Hvornår kommer man den halve vanilje stang I, som beskrevet under ingredienserne?
Forfatter
Hej Janni,
Under step to ser du det 🙂
KH
Nanna