Hindbær/Oreo cheesecake med Oreo bund

Oreo cheesecake med oreo bund oreo-cheesecake oreo-cheesecake-med-hindbaer-og-oreo-bund

 

Så er der endelig fredagskage igen. Det er vist et par uger siden sidst. Men som sædvanlig siger jeg bedre sent end aldrig. Denne lækkerhaps kreerede jeg ganske hurtigt en dag, hvor mormor og Erik skulle hjælpe os lidt. Sådan en slags tak-kage. Egentlig havde jeg ikke regnet med at den blev så god, da det bare var en hurtig indskydelse. Men hindbær og Oreo fungere altså glimrende sammen. Den syrlige, friske og søde smag fra hindbærrene gør helt sikkert noget godt for den ellers tunge og søde cheesecake.

Som sædvanlige er det en no-bake og uden husblas. Altså kan den næsten ikke blive lettere og hurtigere at smække sammen. Og hvem kan ikke altid klemme et stykke cheesecake ned?! 😉

 

Opskrift på hindbær/Oreo cheesecake på Oreo bund

 

Bund:

154 gram knust Oreo kiks (svarer til en pakke)

75 gram smør

 

Cheesecake masse:

200 gram Philidelphia

3 tsk flormelis

1/2 vaniljestang

1/4 liter fløde

125 gram friske hindbær

1/2 pakke knust Oreo (á 154 gram)

 

Pynt:

Oreo – en 1/2 pakke á 154 gram – skåret i kvarte

Hindbær

Revet chokolade

 

Step 1: kiksebund

Oreo kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste Oreokiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm.

Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.

 

Step 2: Cheesecake massen

Smørost og flormelis piskes sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde i. Pisk massen til fløden bliver til let skum. Tilsæt de knust Oreo, vaniljen fra vaniljestangen og hindbær. Pisk til massen er en stiv creme.

 

Step 3: saml Toblerone cheesecake

Tag Oreo kiksebunden ud af køleskabet. Kom cheesecake massen på kiksebunden, kom tilbage i køleskabet og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå.

Pynt med Oreo, hindbær og revet chokolade inden servering.

 

>> Følg også med på Instagram << 

p4271009 p4271012

Find også opskrift på // Toblerone cheesecake // Bounty cheesecake // Toffifee cheesecake // Kanelsneglekage // Spinat boller // Rødbede boller //

 

Follow:
Share:

15 Comments

  1. Lykke
    18. maj 2017 / 10:47 pm

    Kan den laves i en 22 cm springform, eller bliver bunden da for tynd?

    • 21. maj 2017 / 8:38 am

      Så ville jeg lave portionen en smule større 🙂

  2. Heidi
    1. juni 2017 / 7:14 pm

    Hej. Kan det passe massen meget nemt “splatter” ud efter 5 timer i køleskabet? Har den bedre af at stå længere tid? Jeg syntes ikke jeg kunne piske massen helt stiv efter oreo og hindbær kom i kan det passe?

    • 2. juni 2017 / 10:26 pm

      Det skal gerne være stift, når du pisker, ellers bliver det, det ikke desværre :/

      • Heidi
        3. juni 2017 / 3:10 pm

        Måske hindbær har været lidt fugtige, kan være det er derfor det ikke blev helt stiv. ?

  3. Vicki
    14. juni 2017 / 7:23 pm

    Har du prøvet med jordbær i stedet?

    • 14. juni 2017 / 7:34 pm

      Nej det har jeg endnu til gode, men kan kun forestille mig, at det bliver lækkert 🙂

  4. Elisa
    24. juni 2017 / 8:58 pm

    Har lige lavet den opskrift men i stedet ggir flormelis kom jeg sukker i ved en fejl tag den skade af det??😳😁

  5. Marianne pedersen
    29. august 2017 / 8:53 am

    Måske et dumt spørgsmål – men skal cremen ud af kiksene inden man lavet bunden?

  6. Louise
    5. april 2018 / 8:01 pm

    Kan man bruge mascarpone i stedet for philadelphia?

    • 6. april 2018 / 2:15 am

      Jeg har ikke forsøgt, men tror umiddelbart ikke at det er et problem 🙂

  7. Janni
    13. juli 2019 / 8:12 pm

    Hvornår kommer man den halve vanilje stang I, som beskrevet under ingredienserne?

    • 16. juli 2019 / 6:06 pm

      Hej Janni,

      Under step to ser du det 🙂

      KH
      Nanna

Leave a Reply


Looking for Something?