NannaPretzmann.dk
Søndag i Vestre Fjordpark

Rugklappere – de lækrestre sandwichbrød

rugklapper-opskrift rugklapper-opskrift

Det er efterhånden ved at være lidt tid siden, at jeg har delt en opskrift herinde. Bagningen af både brød og søde sager har stået fuldstændig på standby i travl hverdag, eksamen og syge børn. Overskuddet har simpelthen ikke været der. Men nu har jeg igen fået fyldt lidt godt i fryseren. Rugklapperne her er perfekte i madpakkerne og mætter ganske godt.

Opskrift på rugklappere

8 styk

25 gram gær

4 dl lunken vand

2 dl fuldkornshvedemel

2 dl groft rugmel

Cirka 6 dl hvedemel

1 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

1 dl sesam

1 dl hørfrø

1 tsk salt

2 tsk honning

3 spsk græsk yoghurt med top

 

Gæren opløses i det lunkne vand. Kom resten af ingredienser i og miks dejen godt sammen. Den skal være som en tyk grød.

Lad dejen hæve i en god time.

Tag to skeer og dyp dem i lunken vand. Fordel dejen i 8 stykker på en bageplade med bagepapir.

Lad hæve en halv times.

Tænd oven på 220 grader og bag i cirka 20 minutter.

rugklapper opskrift-på-rugklappere

Find også opskrift på // Spinatboller // Pølsemuffins med ost // Pizzasnegle // Skinkehorn med pikantost // Rødebedeboller // Grove spinatboller med hytteost // Broccoliboller // Toffifee cheesecake // Kanelsneglekage //

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Søndag i Vestre Fjordpark