Kyllingestykker marineret i kærnemælk og herefter stegt i olie. Det lyder ikke tosset vel? Det var i hvert fald hvad jeg tænkte, da jeg så opskriften ovre ved Miriam. Sidenhen har jeg allerede lavet retten nogle gange og ændret i den løbende, for at være nået til dette resultat.
Kyllingen er vanvittig mør og smagsfuld. Det knasende sprøde udenom leder tankerne hen på Kentucky fried chicken og det er absolut ikke dårlig i min verden. Jeg elsker nemlig KFC. Desværre har vi ikke en i Aalborg, så vi nyder kun godt af det, når vi er på rejser. Faktisk oftes på ferier, hvor vi lige skal et smut forbi.
Men tilbage til buttermilk fried chicken, så tænker jeg det er den perfekte ret her i juledagene, hvis julemaden efterhånden hænger en lidt ud af munden og man endnu ikke er klar til at tage hul på januars typiske salater 😉 Eller ganske enkelt vanvittig lækker tømmermændsmad – skulle man ha’ fået en snaps eller to for meget til julefrokosten. Skulle i have lyst til at se film, så kan jeg anbefale listen HER med de bedste julefilm. Forbered eventuelt dagen før ved at smide kyllingen i marinaden. De lækre sweet potato fritter og dyppelsen udgør et lækkert måltid.
Opskrift på buttermilk fried chicken & sweet potato fritter
Portionen her laver jeg til 2 voksne & tre børn. Der er gerne rester, som normalt bruges i madpakken, men her i juledagene snacker vi dem nu bare.
Buttermilk fried chicken
600 gram kyllingebryst
1/2 liter olie
Marinade:
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk cayennepeber
1 tsk paprika
Salt & peber
1/2 liter kærnemælk
Det sprøde:
Mel
Bagepulver
Krydderi (jeg bruger de samme, som i marinaden)
Kom kærnemælk og krydderier i en skål eller f.eks. en stegepose. Miks godt sammen. Skær brystfileterne i skiver og kom i marinaden. Lad det gerne marinere i 24 timer.
Bland mel og krydderier. Husk 1-2 tsk bagepulver. Det bidrager til det sprøde og puffede bid.
Varm olie op. Tjek om olien er varm nok ved at drysse en smule mel i. Bobler det, er det varmt nok.
Fisk kyllingen op ad marinaden og gem marinaden.
Vend kyllingestykkerne i mel, dyp dem i marinade og vend i mel igen.
Kom i gryden med olie og steg på begge sider indtil gylden. Læg på tallerken med køkkenrulle, som kan suge det overskydende olie.
Sweet potato fritter
1 kg søde kartofler
3 spsk majsmel
1 tsk paprika
3 spsk olie
Salt
Lad blot skrællen blive på. Skær kartoflerne ud i cirka 1×1 cm tykke stave. Vend i majsmel, olie og krydderier. Bages ved 225 grader i cirka 30 minutter. Majsmel kan undlades, men er med til at gøre sweet potato fritterne sprøde.
Dyppelse til kylling & fritter
Hellman mayo
Barbecue sovs (vi bruger sweet baby rays honey barbecue sauce)
Hvidløg
Citronsaft
Salt
Jeg har ikke angivet mål på dyppelsen, da vi blot kommer i og smager til undervejs. Men dette er standard ingredienserne.
Find også opskrift på // One pot pasta med kødsauce // One pot pasta – aftensmad på under 10 minutter // Sandwich flutes til julerester // Forvandel kagerester til luksus træstammer // Møllehjul med fyld af ost & pesto // Grove birkes //
Det ser jo SÅ godt ud- jeg er pinligt forelsket i alt der hedder fritere kød; selv kolde chicken nuggets er gourmet i min bog.
– A
Forfatter
Jeg kender det😜😂