Snasket pull-apart kanelsneglekage med vaniljecreme og en konkurrence – Nanna Pretzmann
Hånden op, hvis du er den perfekte rollemodel..

Snasket pull-apart kanelsneglekage med vaniljecreme og en konkurrence

Kanelsneglekage Kanelsneglekage

385f1634-2927-407e-9603-721a60042217

Her i juletiden prøver vi at skabe ekstra god tid til hyggestunder. Tid til at pynte, lave og pakke gaver og tid til at bage. Tid til bare at være sammen om noget rart. Det betyder f.eks. at jeg, her i ugen, var oppe det halve af natten for at skrive bachelor. Men dagen derpå kunne jeg således nøjes med at arbejde et par timer inden jeg hentede pigerne fra børnehave. Sådan er det selvfølgelig ikke hver dag. Det kunne jeg heller ikke holde til i længden. Men det er en måde, at få korte dage til at hænge sammen lige pt. Og en måde, at få ekstra meget tid med pigerne på. Tid til julehygge. Og det nyder vi til den store guldmedalje.

Da jeg hentede pigerne tidligt, den anden dag, brugte vi dagen på at bage snaskede pull-apart kanelsneglekager og se Rita & krokodille på MinBio.

 

>>Scroll ned & vind et års abonnement på MinBio<<

fb50a462-c4ac-4b7f-81cc-27e31f219b7a

Opskriften på pull-apart kanelsneglekage finder i nederst i indlægget. Rita & krokodille er små historier om venskab. Der ligger 6 afsnit tilgængeligt nu, men Min Bio lancere en adventskalender, hvor de hver søndag i december åbner op for 5 nye afsnit. En del tegnefilm i MinBio appen kan også ses offline. Måske en ide, her i juledagene, hvor der sikkert bliver lidt tid, på bagsædet af bilen, på vej til familie tam tam. Den første måned er i øvrigt gratis og abonnementet kan opsiges når som helst. Der er nemlig ingen binding. Det er blot billigere, hvis du tilkøber flere måneder på en gang.


Hent Min Bio app til IPhone eller Android


Vi har efterhånden haft MinBio i over to år vil jeg tro, og ungerne er stadig glade for det. De bruger både appen på deres tablets, jeg caster via min telefon og chromecast til tv’et engang imellem og ofte bruger vi offline mulighederne, når vi er på farten.

Vind et års abonnement til MinBio

En af jer kan vinde et årsabonnement på MinBio og Rita & Krokodille bøger. Alt i skal gøre, er at skrive hvem der skal nyde godt af gevinsten i kommentarfeltet. Jeg trække en vinder, om en uge fra nu. Vinderen annonceres her i indlægget. 

OBS – vinderen er trukket og kontaktet 🙂

Og som lovet får i her opskriften på lækker og særdeles snasket pull-apart kanelsneglekage. Perfekt til julehygge og Rita og krokodille 😉

Opskrift på snasket pull-apart kanelsneglekage med vaniljecreme

Kanelsneglekage dej

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1 tsk kardemomme

1/4 tsk salt

2 æg

Ca 6 dl hvedemel

1 æg til pensling

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Remonce

100 gram blødt smør

2 dl rørsukker (evt. farin)

2 spsk kanel

 

Pynt:

Hvid glasur (flormelis og vand)

 

Step 1: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Til sidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug

 

Step 2: lav dejen

Rør gæren ud i det lune mælk. Husk at mælken ikke må være for varm, da den så kan dræbe gæren. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen godt igennem.

Lad hæve en god time. Imens kan du bikse remoncen sammen.

 

Step 3: lav remonce

De tre ingredienser rører godt sammen.

 

Step 4: saml kanelsneglekagen med vaniljecreme

Rul dejen ud på meldrysset bord. Cirka en firkant på 35 x 45 cm. Kom først remonce på og ovenpå vaniljecreme. Rul sammen på den lange led og skær snegle på cirka 3 cm bredte. Det giver cirka 15 kanelsnegle. Kom kanelsneglene i to brødforme a cirka 28×10 cm. Placer dem skiftevis til højre og venstre. Fordel med en smule plads imellem. De skal nok hæve op og mødes. Se billede nedenfor.

Pull-apart kanelsneglekage

Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Pensl med æg.

Bages ved 200 grader (alm ovn) i cirka 25 minutter.

>> HUSK AT FØLGE MED PÅ INSTAGRAM <<

Pull-sport Kanelsneglekage

Find også opskrift på // Smølfe kys // Grove stykker // Barbapapa småkager // Muffinfår // Kaj boller // Smølfefest  //

25 kommentarer

 • Lea

  Mine børn Caroline og Oliver ville nyde godt af ‘min bio’ og senere i dag kommer de også til at nyde godt af kanelsneglene – mums

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvis jeg vinder, bliver det mine børn og derned indirekte mig, der skal have glæde af præmien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lea B

  Mine tre piger på 4,2 og 2 år ville elske bøgerne. Vi har allerede min bio, så mon ikke julehjælpen kan bruge den i stedet for.
  Jeg glæder mig i øvrigt også snart til en videreudvikling af din risalamande kage😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Lisbetj Jørgensen

  Hvis jeg vinder, bliver det mine børnebørn, der får glæde af det. 🎄

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina KH

  Skøn kage du har været sød at del, tak:-)
  Jeg vil så gerne deltage og begave mit barnebarn Mia på 5 år:-)
  Glædelig juletid til du og familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta nielsen

  Åh, det må være min lille Ella på knap 2 år. Hun ser meget youtube men der er så meget skørt derinde. Det her ville været meget bedre 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe

  Mums, den opskrift skal prøves!

  Min datter får en tablet i julegave, så hun vil få stor glæde af det, hvis jeg er så heldig at vinde på hende vegne 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Heidi Kiss

  Det skal mine to slyngler herhjemme – Birk og Sebastian. De er de bedste brødre overfor hinanden og ville være gode til at dele fornøjelsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Grethe

  Mine børnebørn Clara og Jonas skal have glæde af præmien – hvis jeg er den heldige.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine K

  Det skal mine børn 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mine to dejlige små nevøer ville elske at hygge med moster og Minbio 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rebekka

  Det skal mine to piger på 4 og snart 2 😍

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara

  Mine to drenge. 💙💙🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Filippa

  Det skal min datter

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ditte

  Det skal Emma, ind imellem er det lidt hårdt at være storesøster, så er det rart at koble af med en god tegnefilm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Charlotte

  Skønne Emma på 6 år, som desværre nok presses for hårdt da storebror på 8 er autist

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sarah

  Min ældste datter Dicte

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • liv

  Det skal min ældste W på 3 og jeg. Vi elsker at læse bøger sammen og han trænger nogle gange til en time-out ved siden af mig i sofaen, så det ville være genialt at vinde den her gave

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette Jørgensen

  Det skal være min snart 3 årige dreng som skal hygge med bio på iPad 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marit

  Hvor ser det lækkert ud – den opskrift skal helt sikkert prøves. Og hvis jeg skulle være heldig at vinde, så får jeg to glade børn på 3 og 5, der godt kan lide at læse om Rita og krokodillen på camping

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maeyken

  Mums! Det ser godt ud!
  Måske vi skal prøve Min Bio … jeg er nemlig ikke så stor Fan af små børns zapperi mellem youtube klip … her i huset er der tre drenge på hhv 3,3 og knap 1 år 😊 De vil sikkert elske Min Bio 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla Hovej

  Jeg vil glæde mine 3 børn med det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kamilla Øbro

  Åh der ville min datter blive super glad for

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise

  Begge mine ‘store’ børn ville have stor glæde af det og nok især den mellemste 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hånden op, hvis du er den perfekte rollemodel..