Projekt forhave og opskrift på 3 slags snobrød – Nanna Pretzmann
Møllehjul af grønne pestoboller med cheddar

Projekt forhave og opskrift på 3 slags snobrød

1a7e78d0-9464-4b66-ac9e-14a3dab1e4a2

a3c69b0f-2d23-433e-a692-cc87feb435b7

Som jeg har nævnt efterhånden nogle gange og vist en hel del af på Instagram, så har jeg haft gang i det helt store projekt i forhaven. Men grunden, har jeg vist aldrig nævnt. Vi har nemlig den skønneste lukkede baghave, som vi alle nyder godt af, men sagen er den, at den først får sol over middag. Morgensolen har vi på forhaven. Men forhaven bestod indtil nogle uger siden kun af meget lave buske og pigsten. Altså følte man sig lidt til offentligt skue, ved at sidde derude. Nu har vi sat hæk og jeg sniger mig ofte ud på trappen om morgenen, siddende med et tæppe og nyder solens stråler, som man for alvor kan mærke varmen fra. Men projekt forhave opstod også lysten til at pynte og gøre hyggeligt, og jeg kunne selvfølgelig ikke dy mig, da Ellos spurgte mig, om jeg ville lave et lille samarbejde med dem. Det passede ligesom som fod i hose, så jeg gik straks i gang med at lure i deres online have sortiment.

Inden jeg for alvor gik i gang med projekt forhave kunne jeg ikke prale af den mest hyggelige indgang til vores lille hjem.


Se Ellos store udvalg af haveprodukter


55dcc1e1-1e7f-474f-be0e-92fb6136925d

Men det er altså sket en del forandring, til den bedre side, siden. Pigerne og jeg har været på blomster shopping, plantet i krukker og så har vi ellers hygget om trappen. Egentlig har det været en ret rar måde, at have pigerne med i haven på. De vil så gerne hjælpe og resultatet ses med det samme.

5dfd4118-52f7-4e8e-9d22-9e0e3b5f26c6975a8ee4-1fd4-42ae-8cb5-aae5752616b5

Indtil videre har jeg ingen havemøbler i forhaven, så jeg bruger blot et par hynder og et tæppe, når jeg sidder på trappen og spiser rundstykker. Det er en ret billig og velfungerende løsning.

703db08e-7ac9-43d7-94fe-15e0486b665b

// Siddehynde Marie // Tæppe // Grøn krukke // Terrakotta krukke // Lerkrukke //

Alt imens jeg, på Ellos, ledte efter krukker, tæpper og hynder til forhaven faldt jeg også over et bålsted. Det røg også i kurven og det har jeg ikke fortrudt et sekundt. Vi har allerede haft gang i snobrøds bagning og jeg forestiller mig, at vi kommer til at gentage succesen mange gange hen over forår og sommer. Den del foregår dog indtil videre i baghaven. Græsset mangler nemlig at begynde og gro i forhaven, så indtil videre er der ret jordfyldt, at opholde sig der.

e0f5dde9-8d0e-48ad-b292-08456d506439

Heldigvis er det jo ganske let lige at hapse hynder og tæpper og smide det på græsset i baghaven i stedet. Vejret var virkelig med os i lørdags, da vi sidst tændte op. Faktisk endte vi med at bruge hele dagen i haven. Vi lagde løbende mere brænde på bålet og så stegte vi ellers pølser og bagte snobrød i lange baner. Virkeligt hyggeligt.

aa8442a6-70a5-46f6-9417-e856e6889dde99a50d22-1e15-4e26-a384-e5ab378ee53b

// Glasvase til blomster // Grøn lysestage // Små lysestager // Stor glasstage //

opskrift på 3 slags snobrød79c06a60-636d-49f9-9d30-983c318eac45 opskrift på 3 slags snobrød

Måske har i også lyst til at afprøve snobrødene, som vi bagte. Vi gav dem nemlig et tvist og det var så godt. Ungernes favorit var klart pesto og pizza, imens jeg altså var ved at gå ud af mit gode skind over kanelsnurre snobrød. Det var drønlækkert.

Opskrift på 3 slags snobrød (pizza, pesto og kanelsnurrer)

Snobrødsdej (cirka 6 styk snobrød)

25 gram gær

1 dl lunken mælk

50 gram blødt smør

1 spsk rørsukker

1/2 tsk salt

2 æg

Cirka 6 dl hvedemel

 

Til pizza snobrød bruges også:

Tomatsauce

Revet ost

Skinkestrimler

Oregano

 

Til pesto snobrød bruges også:

Pesto – lav det selv eller køb et glas

 

Til kanelsnurrer snobrød bruges også:

 • Tilsæt 1 tsk kardemomme til snobrødsdejen

Remonce:

100 gram blødt smør

2 dl rørsukker

2 spsk kanel

De tre ingredienser mikses sammen

 

Opløs gæren i det lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser på nær hvedemel. Miks godt. Til sidst tilsættes hvedemel lidt efter lidt til dejen er mættet. Hellere for lidt mel end for meget.

Lad hæve i en god time på køkkenbordet. OBS: dejen kan også koldhæves. Brug gær på størrelse med en ært og lad dejen stå natten over i køleskabet.

Rul dejen ud (cirka 25×40 cm).

Kom fyld på hele firkanten. Fremgangsmåden er den sammen uanset hvilket slags fyldt du bruger.

Fold firkanen på den lange led – fyld mod fyld.

Skær herefter 6 stykker på den lange led.

Tilberedes over bål. Husk at vikle snobrødet stramt om snobrødspinden, ellers vil det på grund af fyldet let falde af.

opskrift på 3 slags snobrød opskrift på 3 slags snobrød

For at vende tilbage til forhaven, så er udvalget ved Ellos ganske, ganske stort. Jeg har lavet et moodboard, for at forsøge at finde inspiration og at holde mig til den stil, som jeg ønsker mig for forhaven. Det er jo let, at mistet fokus, når man falder over så mange fine ting på en gang. Find udvalget hos Ellos HER.

d13ee669-e4dd-44eb-a028-7cc03574276d

 

2 kommentarer

 • Tina

  Så hyggeligt du gør det i haven:-)
  Jeg er vild med dine snobrød.
  Har lige lavet bål, men næste bål så skal dine snobrød prøves af.
  Rigtig gode dage ønskes 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Møllehjul af grønne pestoboller med cheddar