Holland som familiedestination?? – Nanna Pretzmann
Naan brød med hvidløgssmør

Holland som familiedestination??

I flyet på vej mod Amsterdam slog det mig pludselig, at jeg aldrig har tænkt Holland, som familiedestination. Jeg kender ingen, som har rejst dertil med børn og jeg har selv kun besøgt Amsterdam, med min handelsskole, dengang jeg gik på sådan en. Vi var da også de eneste, som rejste med børn og vi blev faktisk spurgt direkte, i flyet, om hvad alverden vi skulle i Holland med børn. Af ren nysgerrighed, af en gruppe midaldrene fyre på vej på mandetur. Det bekræftede jo egentlig blot mine egne tanker. Senere har jeg så fundet ud af, at det virkelig er en skam, at der ikke er flere danske familier, som rejser til Drenthe for det kan virkelig noget særligt. Det har tyskerne, belgierne og franskmændene allerede fundet ud af! De strømmer nemlig dertil.

Nå, men ikke desto mindre havde vi, inden vi sprang på flyveren, glædet os i ugevis til vores tur og havde selvfølgelig hjemmefra tjekket Landal het land van Bartje. For ungerne stod især ponyridning og badning højt på listen. For Dan og jeg var det vist allermest det, at have fire dage sammen som familie, bare os fem! At tage familieture engang imellem, hvor eneste fokus er at være sammen, som familien, kan virkelig anbefales.

Turen fra Danmark til Amsterdam tager cirka 1 time og et kvarter- tyve minutter fra både København og Aalborg og flybilletterne er altså at finde til ganske fornuftige priser. Landal het Van Bartje ligger cirka to timers kørsel fra Amsterdam. En tur på den længden er til at overskue og det er let at leje en bil, som kan afhentes og afleveres i lufthavnen. Bilen giver også en dejlig frihed, når man er afsted. Alternativt kan man jo også selv kører derned.

Da vi ankom blev vi ganske imponerede over størrelsen på vores hytte, som altså nærmere var et kæmpe hus. Med stråtækttag i naturlige og skønne omgivelser. Hytterne er lavet i klynger og hver klynge har en legeplads, som terrassen og terrassedøren vender ud mod. Virkelig gennemtænkt! Ungerne løber bare selv til og fra legepladsen og man kan hele tiden se dem. Hytten ville i øvrigt sagtens kunne rumme to familier eller eventuelt et sæt bedsteforældre og det ville stadig ikke føles trangt. Faktisk kunne jeg forestille mig, at det ville være super hyggeligt med sådan en tur.

Den første dag tog vi det ganske stille og roligt, da vi først ankom til aften. Vi hentede lidt take-away mad og spillede et par spil inden ungerne blev puttet.

Dag to kørte vi til Wildlands – et stort zoo, som ligger i Emmen. Cirka tyve minutters kørsel væk fra Landal het land van Bartje. Absolut en god dags underholdning. Men min favorit part af dagen var nu at komme tilbage til Landal og hytten. Vi havde købt ind til varm kakao og taget sorte Per med hjemmefra. Så resten af dagen stod på hygge, imens vi lyttede til regnen, som slog på ruderne. Bare os fem i hytten. Måske tænker nogle af jer, at det kunne vi da ligeså godt gøre derhjemme? Men nej, der er vasketøj der skal ordnes, gulv der skal støvsuges og arbejde, som venter. Ved at tage væk sætter det fokus på kun at være sammen. Og det er helt fantastisk. Sådan har vi det i hvert fald. Rigtig ferie kræver nogle gange andre omgivelser end hjemmet.

Landal het land van bartje Landal het land van bartje

Dag tre brugte vi udelukkende i Landal het land van bartje. Der tror jeg i øvrigt, at man sagtens kunne være udelukkende i en uge, uden at savne noget som helst. Der er vitterligt alt underholdning, som man kan ønske sig og også supermarked, restauranter osv. Morgenmaden fik vi leveret til døren hver morgen. Det var ret luksus! Nå, men pigerne red på ponyer, vi var på legepladserne, badede i badelandet, spiste æblekage i en af caferne og tiden fløj simpelthen bare afsted.

Landal het land van bartje

Dag fire tog vi på en lille køretur i området. Odoorn ligger ganske tæt på Landal og det er en meget chamerende lille by, hvor jeg virkelig kan anbefale en gåtur. Derudover besøgte vi også Poolshoogte, hvor der midt i skoven ligger et tårn med en fantastisk udsigt. Vi sluttede af med et besøg i Hunebedcentrum. Et museum om og med stendysser og læring om stenalderen. Det lyder måske lidt tørt, men ungerne blev faktisk virkelig fænget af det hele og vi nød besøget og den læring som fulgte med.

Landal het land van bartjeLandal het land van bartje

Da vi kom tilbage til Landal lejede vi en kæmpe cykel, hvor vi alle fem kunne være på og cyklede en tur rundt i parken, som forresten er et UNESCO område kaldet ‘Geopark De Hondsrug’. Så at naturen er smuk er der virkelig noget om. Til aften valgte spiste vi i restauranten på pladsen og igen blev jeg så positivt overrasket. Maden var virkelig langt over, hvad jeg forventede, personalet fantastisk søde og børnene godt underholdt. Der var ligesom lavet sådan nogle små hytter, som ungerne kunne gå ind i. Det betød faktisk, at lyden fra deres leg også blev i hytten og støjniveauet i restauranten faktisk var helt fantastisk, selvom mange, mange børn legede. Mor og far kunne snakke og vi hyggede os faktisk så gevaldigt, at vi blev knap 3 timer. Det er altså ret usædvanligt, når vi er på restaurant.

Alt i alt kan jeg virkelig anbefale Landal het land van Bartje og Holland som familiedestination. Vi blev mødt af smil og venlighed og føltes os simpelthen så godt tilpas under hele opholdet. Det er ikke sidste gang vi rejser dertil.

4 kommentarer

  • Man får så meget lyst til at tage derned. Vi har flere gange overvejet Holland som familie ferie, pengene har bare ikke været til det endnu. Men det er lige lidt dyrt til nytår kan jeg se men det gør sig nok gældende alle steder. Men dejlig med en anbefaling for det er en jungle at vælge det rette sted.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Jeg har været i Holland som barn 10 år i streg min far går nijmegen match.. sidste åt havde jeg min egen lille familie med derned hvo jeg fil vist dem Efteling fantastik sted og mine piger snakker konstant om den tur og vi overvejer en tur mere til sommer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Naan brød med hvidløgssmør