Halloween kage: Orme kagen

Om at tage tyren ved hornene..

Ganske jysk og ganske sandt. Da jeg var havde skrevet indlægget her, og tygget lidt på tingene, gik det hurtigt op for mig, at meget af det, som jeg fandt svært også hang sammen med, at jeg intet gjorde, for at skabe en ny hverdag, her i Vilnius. Jeg ringede meget hjem, skrev med venner og gjorde ingen indsats, for at skabe nye bekendtskaber og venner her. Jeg klamrede mig til det kendte. Men selvfølgelig rammes man af en følelse af ensomhed, når dem man taler mest med sidder over tusind km væk. Det opfyldte jo i sidste ende ikke vores behovet. Ikke mine – ikke pigernes. Og det efterlod os med følelsen af at være mere på besøg, end at bo her.

Det føltes enormt grænseoverskridende, at tage det første skridt. At række ud og søge “nye venner”, når man er 30+. Men jeg gjorde det. Lavede et opslag og efterspurgte legekammerater, til ungerne og os, i en Facebook gruppe, for danskere i Litauen. Og dæleme om det ikke straks gav pote. Flere familier meldte sig lynhurtigt på banen og i skrivende stund har vi allerede mødtes med tre af dem. En af familierne har vi faktisk brugt de to foregående søndage sammen med. Og ungerne og os voksne har nydt det. Pludselig føles det ikke, som om vi er langt væk fra alt, når vores hverdag begynder, at forme sig lige her, hvor vi er.

Og som kirsebærret, på toppen af lagkagen, har vi booket flybiletter hjem – en uges ferie i Danmark står den på. Fra på tirsdag. Det er lige hvad vi alle 5 trænger til. En lille ferie til at fordøje alt det nye og omfavne lidt af det vi kender. Praktisk nok kan vi jo så, imens vi er hjemme, holder min og bette måsens fødseldag. Godtnok et par uger for tidligt – men pyt. Det skaber jo bare rammerne om at samles hele familien.

Og det giver en helt særlig ro i maven, at vide, at vi også har nye venner, at invitere, når vi holder fødselsdag tilbage i Vilnius!

// Find kjolen på udsalg HER //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halloween kage: Orme kagen