Status på at droppe hårvasken – Nanna Pretzmann
På vej den anden vej...

Status på at droppe hårvasken

Den seneste uge har været drøn hård og jeg kan mærke, at jeg har brug for, at prøve at fokusere på lidt lettere ting, som ikke kræver den store hjerne aktivitet idag. Og pludselig slog det mig, at jeg fuldstændigt har glemt, at give en lille update på det der med at droppe shampoo. Skulle det være gået nogens næse forbi, så droppede jeg nemlig almindelig shampoo og hoppede på Marrokansk sæbeler tilbage i marts. Allermest skyldes det, at jeg havde en meget utilfreds hårbund, som kløede en helt del og det faktum, at sæbe i håret jo egentligt burde være unødvendigt. Et behov, kroppen reelt ikke har, da den sagtens kan klare skærene selv. Vi ødelægger blot den naturlige balance med alt den kemi vi propper i. Så hvorfor egentlig ikke spare mig selv og miljøet for det?!

–> Læs også indlæg 1, 2 og om at undgå shampoo eller kig min story på Instagram (under højdepunkter). Der tager jeg jer nærmest med i bad 😉

Hvorfor så proppe sæbeler i, istedet, tænker du så måske? Ser du – valget faldt på sæbeler, da jeg ikke helt kunne overskue projekt-alt-for-fedtet-hår. Mit hår er ultra fint og ser så let fedtet og klasket ud. Og så har marrokansk sæbeler altså også den fordel, at det har samme pH værdi som håret og derfor ikke skaber samme ubalance.

Starten var hård og jeg var flere gange ved at kaste håndklædet i ringen og droppe hele projektet. Det er jeg dog glad for, at jeg ikke gjorde. Jeg kæmpede mig igennem tilvænningen af et helt andet hår end jeg tidligere har haft. Knap så blødt, men med meget mere fylde.

Oveni hatten har jeg heller ikke brugt andre produkter i mit hår siden marts. Det var egentlig ikke som sådan noget jeg havde planlagt. Det skete lidt af sig selv, fordi jeg ikke længere har brugt for det. Ingen tørshampoo til at skjule fedtet hår, ingen hårlak til at få krøllerne til at holde – det gør de nemlig af sig selv nu og fedtstof det producere min hårbund selv, så med hjælp af en Mason Pearson børste fordeles det i håret og optages.

Forstå mig ret – mit hår fedter jo stadig. Blot på en anden måde og slet og ret ikke i samme grad som tidligere. Det er lettere, at skjule det lidt ved at sætte en knold. Noget som jeg ikke tidligere kunne uden at fyre en halv bøtte tørshampoo i også.

Men, men Rasul – altså det Marrokanske sæbeler – skulle jeg jo også stoppe med, var planen. Der er jeg bare ikke helt nået til endnu. Jeg forsøgte et par uger i sommerferien, men jeg må indrømme, at jeg mistede gejsten, da jeg slet ikke oplevede, at vand udelukkende kunne tage fedtet i min hovedbund. Mit hår blev nærmest vandskyende. Så jeg opgav altså igen og påtænker at genoptage projektet, når hue sæsonen sætter ind 😉

// Neo Noir nederdel // Y.A.S. strik fra sidste år //

4 kommentarer

 • Tina

  Jeg har købt noget teatreeoil til hårbunden, det er godt og så er kløe og sådan væk.
  Spændende hvordan du ender ud med at få det til at fungere.
  Pøj pøj 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Hvor længe går der mellem at du vasker det nu?
  Jeg er også hoppet på. Fordi mit hår var så fedtet hele tiden. Istedet for lige under et døgn mellem kan der nu gå halvanden. Altså det er bedre men jeg havde måske håbet på lidt mere!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg vasker maks 2 gange om ugen.. Oftest bare 1. Bare hæng i – det skal nok blive bedre. Det tager bare tid, for hårbunden at omstille sig. Fordelen er, at der ikke går så længe før håret fedter på en anden måde, hvor det er lettere at skjule det lidt ved opsætning. Sådan reagerede mit i hvert fald 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På vej den anden vej...