Ferie på Rhodos med børnene – Nanna Pretzmann
Grøn smoothie eller grøn is til morgenmad

Ferie på Rhodos med børnene

RHODOS MED BØRN

Rhodos med børn

Vi er netop hjemvendt fra den skønneste uge på Rhodos. Det var tiltrængt med en ferie. Med en pause fra hus renovering og bare at være sammen os fem!

Grunden til, at der står annonce på indlægget her, er at Detur inviterede os på ferie. Det vil sige, at jeg ikke får betaling for indlægget her, men altså ikke har betalt for rejsen. Bare så vi har det helt på det rene.

Vi rejste selv til Rhodos for to år siden, og har siden drømt om at komme afsted igen. Grækenland er en lækker rejsedestination. Lækre temperature, dejlig befolkning, kultur og smuk natur. Egentlig svor jeg vist siden vi var afsted, at jeg ikke ville all-inclusive igen. Men man har vel et standpunkt til man tager et nyt. For all-inclusive var lige præcis hvad vi valgte på denne rejse og jeg må altså sige at det var en befrielse. Når man har overskuddet til selv at sammensætte ferien og at finde en masse lækre spisesteder, så er det vanvittigt lækkert. Men når overskuddet er i minus og man egentlig ikke orker at løfte en finger, så er det kærkomment med all-inclusive! Vi boede selv på Dessole Lippia Golf. Et rigtigt fint hotel, som opfyldte vores behov. Vi boede i superior familie værelse og der var rigtig god plads til os alle fem, samt stor balkon. Det kan ofte være lidt et bøvl, at have tre børn, når det kommer til hotelværelser. Spørg mig ikke hvorfor, for tre børn er vel meget almindeligt, tænker jeg. Men mange hoteller har altså kun værelser til 4 personer. Men det var, som nævnt, ikke et problem her. Godt med plads til os allesammen. Personalet var i øvrigt søde og hjælpsomme og vi nød vores uge der. Børnene nød især pool, badekar og is ad libitum 😉

Hvad skal man se på Rhodos

Eftersom vi allerede har været på Rhodos har vi set en del, af de ting, som man først falder over. Lindos, sommerfugledalen, seven springs, den gamle bydel i Rhodos by osv. Det kan du læse meget mere om HER.

Men det betyder altså ikke, at det så er kedeligt at være afsted. Det betyder bare, at der er mere tid til afslapning eller at man går lidt dybere i kulturen end de umiddelbare turistattraktioner.

Vi var både på bustur og havde lejet bil, igennem Detur, i et par dage. Det med at leje bil vil jeg virkelig anbefale. Det giver en enorm frihed og det er fedt, at kunne køre ud i det blå og opleve. Vi planlægger ofte ikke så meget. Pakker bare badetøj og kører afsted og så tager vi det hele som det kommer! Det er i øvrigt også ganske let. Du bestille bare bilen hos din Detur guide, og så bliver den leveret på hotellet.

Da vi var på bustur besøgte vi Lindos. En fantastisk smuk by, som også har en lille perle af en bugt liggende bag sig. San Paul’s Bay hedder den og selvom den ligger så tæt på Lindos by virker det til, at der ikke er mange, som har opdaget den endnu. Den er virkelig et besøg værd.

Husk forresten kontanter – mange steder kan man ikke bruge kort. Vi ville f.eks. gerne spise i bjergene med smuk udsigt, men måtte opgive, da vi ikke havde kontanter med!

Hvis du ligesom mig har en svaghed for keramik, så kan jeg anbefale at gøre holdt ved en keramiker. Dem findes der et hav af rundt omkring på øen. Vi besøgte blandt andet Elafos Ceramic Factory.

Strande på Rhodos

Der er både sten og sandstrand på Rhodos. Faktisk var der også stenstrand på vores hotel. Ikke at det betyder så meget, for vi er mere pool mennesker end strand mennesker, så den enkelte gang eller to vi smutter på standen, så nupper vi blot et andet sted. Og her vil jeg, ligesom sidst vi var afsted, anbefale Tsambika standen. Den er både smuk og børnevenlig. Jeg kan anbefale at dreje til venstre og betale 10 euro for to stole, bruser, toilet og parkering. Det er pengene værd og den del af stranden er knap så overrendt, som resten.

Udover den, så er San Paul’s Bay, som nævnt, også et besøg værd.

Gode spisesteder/restauranter på Rhodos

I Lalyssos ligger Knight of Olde, og det har den gjort i 25 år. Vi besøgte den flere gange under vores sidste besøg på Rhodos, og var helt enige om, at vi måtte på visit denne gang også. Maden var ligeså god, som jeg husker. Jeg kan anbefale, at prøve den dybstegte feta med honning og sesam! Mums!

I Rhodos by besøgte vi Meze Bar. Maden var fin, men lokationen smuk.

Hvor skal vi spise på Rhodos Hvor skal vi spise på Rhodos

Tæt på Meze bar ligger Fournariko Bakery. Smut forbi nu du er i nabolaget. Der er alt det brød og kage, som man kan drømme om.

Hvad koster en uge på Rhodos med all-inclusive?

Det kan selvfølgelig variere en hel del, alt efter tid på sæson og hotel. Men jeg kan dele hvad vores ferie har kostet. En uge for 5, 2 voksne og tre børn, med all-inclusive på firestjernede Dessole Lippia Golf den sidste uge i maj kostede 15.904 med Detur. Det synes jeg er en ret god pris. Det er i hvert fald en del billigere end, da vi rejste sidst kan jeg afsløre. Og vi er begge enige om, at hotellet her var bedre!

 

Som altid – skyd løs, hvis du har spørgsmål..

2 kommentarer

 • Line

  Uh, nogle fine kufferter – hvor er de fra??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hejsa 🙂 Jeg er også helt tosset med dem og så er det skide praktisk altid at kunne finde dem hurtigt på bagagebåndet!
   De hedder noget ala Epic Crate Wildlife. Modellerne her har dog et par år på bagen, så jeg er ikke sikker på om de findes mere. Vi købte dem online – når de er på bud koster den store model, som vi har ca. 999,-.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn smoothie eller grøn is til morgenmad