Lige for lidt siden var vi på Rhodos, hvor vi smagte det mest fantastiske brød. Nemlig Peinirli. Mest af alt er det vist den græske form for pizza – i en ubådsform, med et tons ost. Og der er altså noget ved udformning, som bare gør det ekstra lækkert og muligt, at holde på en del ost.
Fyldet kan man jo variere i en uendelighed – alt efter hvad smagsløgene skriger på eller hvad der gemmer sig i køleskabet af rester. Jeg er i hvert fald slet ikke færdig med at udforske peinirli.
Og så kan jeg afsløre, at ungernes reaktion var: “mor det er det bedste brød du nogensinde har bagt”. Store ord, som jeg sluger råt.
Opskrift på peinirli
5 stk
25 gram gær
3 1/2 dl lunken vand
3 spsk olie
2 tsk salt
4 dl durum mel
Cirka 6 dl hvedemel
Olivenolie til at pensle
Fyld
300 gram revet mozzarella
100 gram feta
Eventuelt 150 gram bacon
MODTAG MIT NYHEDSBREV – TILMELD DIG HER OG FÅ OPSKRIFTER DIREKTE I INDBAKKEN
Kom gæren i det lunkne vand. Pas på at vandet ikke er for varmt – det dræber gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser, pånær hvedemelet. Det gemmer du til sidst og tilsætter lidt efter lidt, indtil dejen er mættet. Hellere lidt for lidt mel end for meget.
Lad dejen hæve, under klæde, ved stuetemperatur i minimum halvanden time.
Miks osten sammen.
Tænd ovnen på 250 grader (alm ovn).
Del dejen i 5 boller. Rul bollerne ovalt ud. Cirka 25×15 cm på det længste og bredeste stede. Rul kanten ind mod midten. Enderne snor du, ganske lidt, blot for at sikre, at dejen ikke går op under bagning. Pensl med en smule olivenolie.
Kom på bageplade med bagepapir. Fordel fyldet i peinirlierne. Et stykke bacon nederst. Ost og herefter endnu et stykke bacon.
FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM
Sættes i ovnen og bages i cirka 10-12 minutter til gyldne.
Find også opskrift på // Khachapuri – georgiansk ostebrød // Verdens bedste hvidløgsflutes med mozzarella og feta // Møllehjul med fyld af mozzarella pesto // Pestoboller // Spinatboller // Burgerboller med rødbede //
Hej Nanna,
kan man ikke lave dem i kurverbrød-størrelse?
Skal de så bage kortere tid?
Forfatter
Hejsa Mai-Britt,
Selvfølgelig kan du det. Forsøg dig frem med bagningen – de skal helt sikkert ha’ lidt kortere tid 🙂
KH
Nanna
Hej Nanna,
kan man ikke lave dem i kurvertbrøds-størrelse?
Skal de så bage i kortere tid?
Hilsen, Mai-Britt
Mix osten sammen 🤔 med hvad?🧐
Forfatter
De to slags ost 🙂