Sandwichbrød – perfekte til alle julens rester – Nanna Pretzmann
Verdens bedste banankage med chokoladecreme

Sandwichbrød – perfekte til alle julens rester

sandwichbrød opskrift

De lækreste sandwichbrød, som altså minder en hel del om mine gulerodsboller med spinat, blot i en lidt grovere variant. Min erfaring er at juledagene gerne giver en masse rester, som gør sig hamrende godt i et godt sandwichbrød. Derfor bager jeg gerne, på forhånd, lidt sandwichbrød til fryseren. Så er de lige til at hive op og lave lækre sandwich, når resterne byder sig. Det er sådan en lækker og let måde, at få ryddet lidt ud i alle de lækre rester.

Ellers gør sandwichbrødene sig selvfølgelig også glimrende i madpakkerne.

Melet kan varieres i en uendelighed, alt efter hvad du har i skufferne og hvor grove du ønsker brødene. Jeg har blot skrevet et eksempel nedenfor.

Opskrift på sandwichbrød

12 styks sandwich trekanter

25 gram gær

6 dl lunken vand

2 tsk salt

2 tsk rørsukker

3 revne gulerødder (cirka 150 gram)

75 gram frisk spinat

3 spsk olie

1 dl solsikkekerner

Cirka 14 dl mel (jeg har brugt 3 dl havregryn, 3 dl grahamsmel og 8 dl hvedemel)

Vand til pensling

Sesamfrø til toppen

 

Opløs gæren i det lunkne vand. Gulerødderne skal rives – jeg har en Moulinex*. Det klare nem og hurtigt jobbet. Spinatten køre jeg i smadder i min minihakker med en smule af vandet.

Kom sukker, salt og det revne gulerødder og spinat i dejen. Kom olie, frø, havregryn og grahamsmel i.

Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, så du ikke risikere at bruge for meget. Dejen er fortsat klistret, men pas på med melet. På grund af spinat og gulerødder kan man blive ved med at tilføre mel, men det skal man ikke. Bollerne bliver blot tørre. I stedet kommes mel ud over køkkenbordet og lidt over dejen inden du ælter dejen grundigt.

Lad dejen hæve en time eller to. Kom mel på køkkenbordet og vælt dejen ud. Stræk den ud i en firkant og skær 12 sandwichbrød.


FØLG OGSÅ MED PÅ INSTAGRAM


sandwichbrød opskrift

Lad efterhæve på bagepladen i cirka en halv time. Pensl med vand og drys med sesam.

sandwichbrød opskrift

Bages ved 200 grader (varmluft) i cirka 10-12 minutter.

sandwichbrød opskrift

Find opskrift på // Spinatboller // Grove spinatboller med hytteost // Squashbrud // Gulerodsbrud med skinke // Rødbedeboller // Grove pølsehorn // Peinirli med oksekød // Georgiansk ostebrød //

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verdens bedste banankage med chokoladecreme