Påskekage – påskelam, fuglerede og jordbær/marcipanæg kage

Indeholder reklamelinks

Påskelam tempimageforsave tempimageforsave

Så er det ved at være Påske og traditionen tro skal der lidt Påske relaterede kager på bordet. Jeg har gjort det let for mig selv og lavet en kage, men i tre varianter. Påskelammene er jeg sikker på de fleste børn vil elske 🙂

1 kage – 3 versioner til påskebordet. Jeg lavede dejen helt som sædvanligt, men lavede 12 muffins og bagte resten af dejen i en springform med en diameter på 20cm. Det blev til 6 påskelam, 6 fuglereder og et styks kage med jordbær og marcipanæg på toppen. Jeg har fundet de marmorede æg i Føtex, ligesom de små skumfiduser.

 

Opskrift på verdens bedste chokoladekage

 

Black Magic chokoladekage:

5 dl hvedemel
2 dl farin
2 dl rørsukker
2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
1 tsk salt
2 1/2 dl mælk
1 dl olie
2 æg
2 tsk vaniljesukker
1 kop kaffe

Chokolade smørcreme:

200 gram blødt smør
2 dl kakao
4 dl flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 dl mælk

 

Pynt:

Marcipanæg

Mini skumfiduser

Fondant til hoveder på påskelam

Sukkerøjne

Guldglimmer

200 gram jordbær

 

Tænd for ovnen på 180grader (alm ovn).

I en skål mikses de tørre ingredienser (mel, rørsukker, farin, salt, kakao, bagepulver, natron). I en anden skål mikses mælk, æg, olie og vaniljesukker.

Bland forsigtigt de tørre og våde ingredienser sammen. Hæld kaffen i. Dejen er nu tynd.

Kom dej i 12 muffinforme. Jeg bruger altid en muffinform, så formene ikke vælter. Bag cirka 14 minutter.

Kom resten af dejen i en 20cm springforme og bag i cirka 22-25 minutter.

Lad køle.

Imens laves fyldet. Kom alle ingredienser i en skål og pisk ved laveste hastighed i et øjeblik. Herefter højeste indtil smørcremen er luftig og let. Smager den af smør har du ikke pisket længe nok 😉

For at lave påskelam smøres et tyndt lag chokoladecreme på, så hovede og skumfiduser kan hænge fast. Følg guiden til at lave hovedet lige HER.

muffinfårPåskelam

Til at lave fuglerede brugte jeg en sprøjtepose og en tyl (1m), kørte en fundet på hver muffin og pyntede med påskeæg og guldglimmer. (Husk først at komme æggene på lige inden servering, da sukkerskallen kan smelte).

Fuglereder-påskekage

Den sidste kage pyntes med resten af chokoladecreme. Ovenpå kommes halverede jordbær, påskeæg og guldglimmer.

Påskeæg-påskekage tempimageforsave

Find også opskrift på // Muffinfår // Regnbuefisk // Hindbærdrøm // Toffifee cheesecake // Spinat boller // Squash boller //

 

P.s. I kan HER deltage i en konkurrence om en hel bunke Veltie og HER læse mere om min solo-mor økonomi.

P.p.s. Er i på udkig efter en gode tilbud har Boozt udsalg med op til 50% HER.

Follow:
Share:

8 Comments

  1. Britt
    9. april 2017 / 9:50 pm

    Ser lækkert ud. Hvis man nu ikke kan tale kaffe, hvad kan man så bytte kaffen ud med?

    • Lene
      25. januar 2023 / 1:32 pm

      Hej du skriver en kop kaffe er det en almindelig koo eller et krus på 2,5 dl

  2. Belinda
    29. marts 2018 / 8:04 am

    Når du skriver kakao, er det så bage kakao? Altså der hvor der skal bruges 2 dl?

  3. Marit
    31. marts 2018 / 1:49 pm

    Glæder mig til at prøve at lave disse får til ungerne, men hvilken slags olie bruger du? Og er jeg den eneste,der fortrækker, når målene er i gram i stedet for deciliter? 😉

    • 31. marts 2018 / 10:12 pm

      Jeg bruger blot hvad jeg har af olie 🙂
      Jeg foretrækker deciliter, så det er mine opskrifter selvfølgelig i. Du er faktisk den første i de 4 år, hvor jeg har haft min blog, som har nævnt det. Så jeg er ikke bekendt med, at det skulle være et problem 😉
      Men du kan finde omregner på google☺️

Leave a Reply


Looking for Something?