Velkommen til verden lille du – Nanna Pretzmann
Osteboller med squash & krydderurter

Velkommen til verden lille du

Vi havde nerver og følelser udenpå tøjet, da vi mødte op på barselsgangen på Aalborg Nord i tirsdags. Med en aftale om et planlagt kejsersnit vidste vi, at det skulle være lillebrors fødselsdag. Det har vi vidst siden uge 32, men af en eller anden grund har jeg været overbevist om at lillebror ville vælge at komme inden. Det gjorde han ikke og således kom han til verden i tirsdags d. 4/8 med en kampvægt på 3700 gram – alle grammene fordelt på 52 lækre cm.

Alt gik godt, men jeg tænker at en egentlig fødselsberetning kommer for sig selv en anden god gang. For nu tjekker jeg blot inden med de gode nyheder, inden jeg lynhurtigt tjekker ud igen, for at mysse på min baby.
Dan var en kæmpe støtte både før, under og efter. En bedre mand og far kunne jeg sgu ikke ha’ valgt!

Operationsteamet på hospitalet gjorde at vi følte os set, hørt og forstået med den bagage vi nu engang havde med ind på operationsstuen. Det endte simpelthen med at være en skøn oplevelse.

På Instagram har jeg fået en del spørgsmål om “det tidlige tidspunkt” på kejsersnittet. Først må jeg sige, at 38+1, som jeg var i tirsdags, jo slet ikke er tidligt. Men et helt “normalt” tidspunkt at føde på. Og dernæst, at tidspunktet blev valgt af lægerne, da jeg tidligere er gået i spontan fødsel i uge 37. Og man selvfølgelig gerne vil undgå akut kejsersnit, som en spontan fødsel automatisk ville afføde. Den plan var jeg fuldstændig enig i!

Vi blev de obligatoriske 24 timer på hospitalet, inden vi satte snuden mod bondegården. Pigerne besøgte os udenfor selve barselsgangen, hvor besøgende ikke er tilladt endnu. Hele Corona situationen gør nemlig, at der stadig er restriktioner på sygehuset. F.eks. måtte jeg kun have en gæst på barselsgangen og denne gæst måtte kun være den samme under hele opholdet. Måske man burde indføre det fast, for det gav nu en fantastisk ro!
Indtil nu har vi brugt tiden på hud mod hud med lillebror og at lære hinanden at kende som familie på 6. Pigerne knuselsker heldigvis deres lillebror.
Vi har prioriteret at lande som familie og at få gang i amningen inden besøg og den beslutning har vi ikke fortrudt et eneste øjeblik. Det har givet en fantastisk ro, som vi ikke har prøvet tidligere, og i dag bliver også en dag uden besøg. Dan og pigerne er i skrivende stund hoppet i haven og vil bade i vores nyindkøbte pool. Jeg snuser lillebror i nakken og føler mig som verdens heldigste!

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Osteboller med squash & krydderurter