Frikadelleboller

frikadellebollerfrikadelleboller Som jeg har nævnt mange gange før, bager jeg gerne rigtig mange ting til at tage med på turer i løbet af sommeren. Det være sig både en tur i Fårup sommerland eller en weekendtur. På den både spare vi en sjat penge og ungerne er vild med madpakker. Jeg prøver at variere lidt i hvad jeg laver, så det ikke altid er det samme. Denne gang blev det til frikadelleboller i stedet for de klasiske pølsehorn. De kan snildt fryses.

Opskrift på frikadelleboller

16 frikadelleboller 4 dl mælk 50 g gær 800 g mel 1 spsk. rørsukker 3 æg 50 g smeltet smør 2 tsk. salt 1 æg til pensling (eller mælk) Sesam til drys   Frikadeller: 500 gram hakket svine-og kalvefars (eller kylling) 1 løg hakket fint 1 æg 2 spsk rasp 1 spsk hvedemel 1 dl mælk Salt & peber   Eventuelt pizzasauce eller ketchup   Start med at lune mælken. Pas på, at den ikke bliver for varm, for så tager den livet af gæren. Opløs gæren i mælken. Tilføj mel, sukker, æg, smør og salt. Ælt dejen godt igennem. Jeg lod maskinen gøre arbejdet for mig. Dejen skal ikke klistre for meget, så er det bedre og tilsætte lidt mere mel. Stil dejen lunt og lad den hæve i en times tid. Imens bages frikadellerne. Bland ingredienserne sammen. Sæt 16 styk på en bageplade med bagepapir og bag i 13-14 minutter ved 200 grader (alm. ovn). Lad køle.  

 >> SE ALLE OPSKRIFTER HER << 

Del dejen i to. Rul hvert stykke dej ud i en aflang firkant. Skær ud i 8 firkanter ved at skære en gang på langs og en gang på midten i højden. Herefter en gang mere på hver side. Kom en klat ketchup eller pizzasauce på hvert stykke dej. Kom en frikadelle ovenpå. Saml dejen omkring og vend samlingen nedad. Lad efterhæve i cirka 20 minutter. Start ovnen på 180 grader. Pensel frikadellebollerne med æg og drys med sesam. Bages i cirka 20 minutter.  

>> Følg også med på Instagram <<

frikadelleboller   Find også opskrift på // Grove spinatboller med hytteost // rødbedeboller // Spinatboller // Pizzasnegle // Pølsemuffins // Pizzamuffins //