En rest kærnemælk? Bag drønlækre & saftige gulerodsboller

Gulerodsboller med kærnemælkGulerodsboller med kærnemælk Efter julen havde jeg rester af alt og intet i køleskabet. Inklusiv kærnemælk efter jeg havde lavet buttermilk fried chicken. Kærnemælk er intet mindre end genialt, at bruge i bagværk. Bagværket smager bedre, er saftigt og bliver ikke tørt og kedeligt efter et par dage. Nu brugte jeg kun kærnemælk, da jeg, som nævnt, havde noget som skulle bruges. Men en del af det kan sagtens erstattes af vand. Resten behøver heller ikke nødvendigvis at være kærnemælk, blot noget syrnet. En rest neutral yoghurt, A31 eller creme fraiche gør også tricket.

Opskrift på gulerodsboller med kærnemælk

24 styk gulerodsboller med kærnemælk  25 gram gær 8 dl kærnemælk 2 tsk honning 1 tsk salt 3 spsk olie 2 æg 4 store gulerødder 6 dl durummel Hvedemel  

Sådan laves gulerodsboller med kærnemælk

Kærnemælken kommes i en skål og gæren opløses heri. Tilsæt æg, olie, honning og salt. Rør godt sammen. Gulerødderne skal også rives – jeg har en Moulinex, som klare det for mig. Kom durummel i og tilsæt hvedemelet lidt efter lidt. Vær opmærksom på ikke at blive ved med at komme hvedemel i. Gulerødderne gør dejen våd at arbejde med, men bollerne bliver tørre, hvis man putter alt for meget mel i. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve lunt i minimum en time. Jeg bruger øko gær og lader ofte dejen hæve lidt længere tid, da jeg synes den er knap så hurtig til at kickstarte som almindelig gær.

Følg også med på Instagram HER og Pinterest HER


gulerodsboller med kærnemælk Del dejen i 24 stykker, rul til boller og sæt gulerodsbollerne på bageplade. Lad bollerne hæve i cirka 1/2 time. Pensl med æg. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og bag i cirka 12-14 minutter. Gulerodsboller med kærnemælk Tip: brug kun 5-10 gram gær og lad dejen langtidshæve på køkkenbordet natten over. Vip dejen ud på meldrysset bord, træk den ud og skær i passende trekanter til sandwichbrød. Lad efterhæve en time på bagepladen og bag så.   Find opskrift på // Gulerodsboller med spinat // Spinatboller // Squashboller // Koldhævede yoghurt boller // Broccoli boller // Pestoboller // Møllehjul af ostebomber // Grahamsboller // Grove Spinatboller med hytteost // Flutes med hvidløgspesto // Pull-apart hvidløgsbrød // Sandwichflutes //