At lave mad med ungerne (& vind abonnement på RetNemt måltidskasser)

ab9cd558-c2fd-485b-81d8-505c0ee09a5c7938b103-9f52-4c01-9154-3622b22455e2

1708c3ce-12e3-4724-95a4-ef230d17cf4c

Nu har vi efterhånden prøvet RetNemt måltidskasser i nogle uger og jeg synes jeg kan komme med min ærlige vurdering om vores forløb. For at sige det kort, har det virkelig været nemt. Det har været nemt ikke at skulle handle ind, tænke kreativt på nye madretter og så har det givet overskud i hverdagen. Og ekstra overskud til at involvere børnene mere i madlavningen. De vil så gerne hjælpe og jeg vil så gerne finde overskuddet til ikke at lade det stresse mig, for let’s face it. Det tager bare lidt længere tid, end når man bare gør det selv. Men RetNemt måltidskasserne har altså givet det ekstra overskud i form af den tid, som det sparer mig. Og det er de altså kommet den lille video ud. En dag i køkkenet hos os - jeg håber du har lyst til at kigge med?

>> Vind 3 uger med 3 x aftensmad fra RetNemt måltidskasser i bunden af dette indlæg << 


  5e32288a-c1f8-410d-8241-1fdc42ae0551 RetNemt måltidskasser består, som navnet antyder af forskellige måltidskasser. Måltidskasserne har hvert deres koncept, som RetSundt, Retbørnevenligt, Reteksotisk og så videre (se alle måltidskasser her). Det jeg rigtigt godt kan li’ er at man ikke binder sig til en type kasse - man kan frit vælge. Og ovenikøbet er det indrettet således, at man ikke får kasser, som indeholder ingredienser som børnene ikke kan li’ eller ting som man helst undgår i kosten. De oplysninger kan man nemlig taste ind, når man bestiller. Vi har valgt at få aftensmad til tre gange om ugen til 4 personer. Det kan man også tilpasse, som man har lyst og ovenikøbet kan man ændre antallet af mad i hver kasse. Hvis nu man ved, at der kommer gæster eller at ungerne ikke er hjemme. I måltidskasserne er alt man skal bruge, nøje afstemt således at det er let at gå til og at der intet madspild er. Vi har haft rigeligt med mad i ugerne og, pånær en gang, nok til enten tilskud til frokost næsten dag eller noget til madpakkerne. Vi kunne sagtens have valgt at bestille til 3 personer istedet, men vi nød altså at have overskudsmad, som også gjorde frokost eller madpakker lettere at komme omkring. Man bliver vel lidt magelig ;) Jeg går op i økologi, når jeg handler og derfor synes jeg også at det skal nævnes at cirka 80 % af alle RetNemt Måltidskassers råvarer er økologiske. Og nogle kategorier er 100% økologiske, så dem kan du jo primært vælges, hvis du også går op i den slags. Størstedelen af råvarerne i måltidskasserne er produceret i Danmark. En anden ting jeg også personligt går meget efter. Ungernes absolut favorit har vist været burrito, som på billedet lige herunder. Jeg har løbende taget billeder, så dem får i lige med. Også deler jeg altså også lige opskriften på de burritos lidt længere nede, under billederne, for det er altså sjældent vores børn spiser så meget. Det var i øvrigt også den aften, hvor rub og stub af maden blev spist. 4fc1fb01-0164-4861-8124-ca1bacd373f3

Få 20% på jeres første levering ved at trykke HER


c0863f0b-b07f-428a-a92a-1bdda11567f9a124bf43-8c4b-4f00-a81f-63f66a572c2c

Opskrift på gratineredes burritos med oksekød

INGREDIENSER 500 g hakket oksekød 1 spsk olie 150 g brune ris 1½ løg 6 fed hvidløg / 2 solo 150 gram cherrytomater 2 snackpebre 2 tsk spidskommen 2 tsk paprika Salt og peber 1 dåse røde kidneybønner Tomatsovs: 1 tsk olie ½ løg 2 fed hvidløg 1 dåse flåede tomater 1 tsk spidskommen Salt og peber 250 g frisk mozzarella 8 tortillas Basilikum   TILBEREDNING   Sådan gør du: 1. Sæt risene over i 6 dl vand tilsat ½ tsk salt. Kog dem i 18 minutter for helt lav varme, sluk og lad dem stå på eftervarmen til de skal bruges. 2. Tænd ovnen på 225 grader. Hak løgene. Skyl tomater og peberfrugter. Pil og hak hvidløgene. 3. Skær tomaterne i kvarte og pebrene i tynde strimler på ca 4 cm. Brun kødet i en dyb pande eller gryde i 1 spsk olie. Skru ned til middel varme. 4. Tilsæt 3/4 af det hakkede løg, hakket hvidløg (HUSK gem til tomatsovsen), tomater, peberfrugt, spidskommen (husk gem til sovsen)og paprika. 5. Lad kødblandingen simre ca. 10 min.og smag til med salt og peber. Lav imens tomatsovsen. 6. TOMATSOVS: Svits hakket løg og hvidløg i en lille gryde ved middel varme i lidt olie. Tilsæt spidskommen, flåede tomater, salt og peber og lad sovsen simre ved middel varme i ca. 5 min. 7. Hæld væden fra bønnerne og tilsæt dem til kødet og varm med de sidste 2 min. Læg tortillas ud på køkkenbordet. Stil et ovnfast fad eller en bradepande klar foret med bagepapir. 8. Læg 1 spsk ris på hver tortilla, top med 3 spsk kødblanding og rul tortillaen sammen og læg den i fadet. Gentag med de øvrige, læg dem tæt i fadet. 9. Hæld tomatsovsen over midten af tortillaerne og fordel skiver af mozzarella over sovsen. Gratiner i ovnen 5-6 min. Drys med basilikum inden servering 5249bc84-960f-459a-bf42-7ada1fdf292c Og nu til en lækker konkurrence - du kan nemlig være den heldige kartoffel, som vinder 3 x aftensmad sendt til døren af RetNemt måltidskasser i hele 3 uger. For at deltage skal du blot skrive, i kommentarfeltet nedenfor, hvilken måltidskasse ret du ville vælge, hvis du vandt? Se dem HER   OBS: vinderen er trukket og vinderen (Rikke) har modtaget besked via mail :)