Opskrift på hjemmelavet hvid gløgg

Hvid gløgg opskriftHvid gløgg opskrift Jeg har mange gange lavet hjemmelavet gløgg, men den hvide gløgg har jeg haft tilgode at prøve. Altså til i år, for nu er den allerede lavet et par gange og det smager simpelthen intet mindre end fantastisk. Og endnu bedre - den er drøn simpel at lave. Opskriften er også let at lave alkoholfri, således den kan serveres for alle. Undlad rom og bland ekstrakt op med alkoholfri hvidvin eller æblejuice til børn.

Opskrift på hvid gløgg

8-10 glas hvid gløgg 1 liter æblejuice 1 dl rørsukker 2 skiver frisk ingefær (cirka 1/2 cm tykke) 2 kanelstænger 1 vaniljestang 3 kardemommekapsler 1 appelsin i skiver 1 citron i skiver 5 stjerneanis 1 tsk nelliker 2 hele peberkorn   2 dl hvid rom   Alle ingredienser, pånær rom, kommes i en gryde. Kom gryden på komfuret og lad herligheden simre i cirka 30 minutter. Lad køle. Hvis du vil lave med alkohol, kommes rommen i, når væsken er afkølet. Lad gerne det hele stå i køleskabet til dagen derpå (gerne længere), for at trække så meget smag som muligt. Si væsken gennem et klæde og hæld på en skoldet flaske. Så er dit ekstrakt klar til brug. Det blandes cirka 1 til 2. Det vil sige 1 dl ekstrakt til 2 dl hvidvin (eller æblejuice).   Find også opskrift på // Hjemmelavede træstammer // Hjemmelavet gløgg // Nissepis // Nissebrød // Norske klejner // Ris a la mande kage // Klatkager af risengrød // Risengrødsboller //