Opskrift på nissebrød med nisseøl

opskrift på nissebrød Idag skulle vi have noget af familien på besøg til lidt gave byt og familie hygge. Så lidt mad ala julefrokost skulle der til, så derfor tænkte jeg det var et oplagt tidspunkt at få bagt et nissebrød med nisseøl :) Det blev super lækkert og luftigt.

Opskrift på nissebrød

1,5 nisseøl 2 dl vand 100 g smør 3 tsk salt 50 g gær 350 g fuldkornshvedemel 750 g hvedemel Mælk til pensling Vand og nisseøl skal varmes til det er fingervarmt og gæren smuldres i og opløses. Herefter tilsættes resten af ingredienserne og det æltes godt sammen. Dejen skal hæve 1 time - lunt og varmt. Ælt dejen og tag lidt fra til en nisse fletning. Form dejen og del håndfulden i 3 stykker. Rul dem ud og lav en fletning. Sæt fletningen på franskbrødet. Lad hæve en 1/2 time. IMG_3456.JPG Pensl med mælk. Skal bages i nederst i ovnen, som er forvarmet til 250 grader. Når nissebrødet er sat ind skal der straks skrues ned til 220 grader. Brødet skal bages i ca 25-30 min. opskrift på nissebrød IMG_3458.JPGFind også opskrift på den perfekte drik til julefrokosten HER :)