Lækre "Snickers" påskeæg og nøddebrud

image image image Så er påsken snart over os og ingen påske uden påskebord fuld af godter. Til den søde tand har jeg allerede haft gang i lidt lækkert, nemlig "sunde" eller i hvert fald sundere Snickers påskeæg. De er ikke blot lette at lave, men også ustyrlig lækre. Jeg har også kreeret nøddebrud. Hvis i kender Kims, så er det lidt ala dem. Igen også super lette at lave, men utrolig velsmagende :)

Opskrift på Snickers påskeæg

8-10 styk 150 gram dadler 100 gram saltede peanuts 3 spsk peanutbutter 50-75 gram chokolade til overtræk En smule hakket peanuts til pynt og f.eks. guld krymmel   Kom dadler, peanuts og peanutbutter i minihakkeren. Kør det til en grynet masse og til at det kan hænge sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere peanutbutter, hvis massen er for tør. Form herefter til cirka 8-10 styks påskeæg. Stil dem på køl. Smelt chokoladen over vandbad og overtræk påskeæggene. Jeg bruger to spiseskeer til det. Chokolade på ske, påskeæg ovenpå, ske nr 2 med chokolade på. Påskeæg vippes på ske nr 2. Det fungere godt.  

Opskrift på nøddebrud

2 dl ristet cashewnødder 2 dl ristet mandler 2 dl saltede peanuts 2 dl fløde 2 dl lys sirup 2 dl rørsukker 2 spsk smør 1/2 tsk salt   Rist cashewnødder og mandler i en gryde. I en anden varmer du fløde, sirup og sukker op til cirka 130 grader. Pas godt på at du ikke brænder dig på karamellen. Når massen har nået 130 grader og karamellen er blevet tykkere og brun, så er det tid at komme smøre, nødderne og en smule salt i. Rør godt rundt og kom massen i et ildfast fad og lad det køle af. Skæres i passende stykker f.eks. 2x2 cm.   indeholder aff links