Citron/lakrids muffins med hindbær frosting og lakridspiber
Annonce, indeholder affliate links



Opskrift på citronmuffins
12 stk 1 æg 2 1/2 dl rørsukker 3 dl græsk yoghurt (eller alm, creme fraiche, kærnemælk) 1 dl olie 1 dl citronsaft (cirka 1 citron) Skallen af en øko citron 5 dl mel 1 tsk salt 2 tsk bagepulver 1/2 tsk natron Slå ægget ud og kom rørsukkeret. Pisk luftigt og tilsæt de øvrige våde ingredienser. Bland de tørre ingredienser og vend dem i de våde. Du må ikke piske voldsomt. Blot vende det i. Jeg bager altid mine muffins i en muffins bageplade, så holder de formen og det er praktisk, at der medfølger en låg, som kan bruges til transport. Endvidere bruger jeg disse papir muffinsforme, som har en lille opsvingende kant. Jeg synes de hjælper til at give muffins en pæn form. Bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 16-18 minutter. Husk at de skal være helt afkølede inden frostingen kommer på.Opskrift på lakridsmuffins
12 styk 1 æg 2 1/2 dl rørsukker 3 dl græsk yoghurt (eller alm, creme fraiche, kærnemælk) 1 dl olie 5 dl mel 1 tsk salt 2 tsk bagepulver 1/2 tsk natron Cirka 4 tsk lakridspulver Samme fremgangsmåde som citronsmuffins
Opskrift på hindbær frosting
Til 12 styk med god top 250 gram blødt smør Cirka 500 gram flormelis 100 gram Philidelphia flødeost Cirka 60 gram frisk hindbær Pisk smør og flormelis let og luftigt. Når du har pisket længe nok skifter smørret farve og smager ikke længere af smør. Tilsæt smørost og de frisk hindbær. Pisk sammen. Jeg brugte en 1M tyl til at pynte muffins med. Den er god både til at lave en swirl med top og rose swirl. Prøv eventuelt at gå på youtube og se videoer, hvis du er i tvivl. Der er mange gode guides. Drys til sidst med lakridspulver. Det smager fantastisk sammen med citron og hindbær.