Toblerone cheesecake med saltet karamel topping

Indeholder reklame links

Toblerone-cheesecake [caption id="attachment_8848" align="alignnone" width="2048"]OLYMPUS DIGITAL CAMERA Den lyserøde tallerken er fra Cellbes og kan købes HER.[/caption]   Se massevis af Black Friday tilbud HER   Det er efterhånden ved at være lidt tid siden jeg sidst har delt en cheesecake opskrift. Ja faktisk er det egentlig længe siden jeg overhovedet har lavet en, men da jeg faldt over en Toblerone cheesecake i mit Facebook feed var jeg ikke i tvivl om at jeg måtte i køkkenet.  Heldigvis er det egentlig ret let at eksperimentere med nye cheesecakes, når først grund opskriften er på plads og det er den jo for længst herhjemme. Jeg halverede dog opskriften i forhold til hvad jeg plejer, da jeg åbenbart kun fik en Toblerone med fra supermarkedet og ikke to som meningen var! Opskriften er som sædvanlig no bake og uden husblas. Super let og kagen bliver kun bedre af at stå en dag eller to i køleskabet.

Opskrift på Toblerone cheesecake med saltet karamel topping

Kiksebunden: 150 gram Digestive kiks 75 gram smør   Karamelsovs: 100 gram rørsukker 50 gram smør 1 dl fløde Salt (jeg brugte maldon)   Toblerone cheesecake masse: 200 gram Philidelphia smørost 3 tsk flormelis 150 gram smeltet Toblerone 1/4 liter fløde En smule salt   Topping: 50 gram hakket Toblerone Saltet karamel   Step 1: kiksebund Kiksene smuldres. Jeg bruger altid min minihakker. Herefter smeltes smørret og mikses sammen med de knuste kiks. Jeg har brugt en springform med en diameter på 20 cm. Pres kikseblandingen sammen og kom i bunden af springformen. Sæt i køleskabet.   Step 2: Lav saltet karamel Kom rørsukkeret i en gryde og lad det smelte til en brun masse. Tag gryden af varmen og tilsæt smørret lidt efter lidt imens du rører rundt. Sæt gryden på varme igen og tilsæt under omrøring fløden lidt efter lidt. Hvis karamelsovsen er for tynd, så lad den koge lidt længere. For tyk – tilsæt mere fløde. Slut af med at tage af varmen og tilsætte salt. Rør kort rundt. Lad karamellen køle inden du skal bruge den.   Step 3: Cheesecake massen Smelt Toblerone. Enten over vandbad eller i en skål i mikroen. Jeg gjorde det sidste. Gav 30 sekunder og rørte, 30 sekunder mere og rørte til det sidste chokolade var smeltet sammen. Lad køle ned. Smørost og flormelis piskes nu sammen med en håndmixer til det er en blød og jævn blanding. Hæld fløde og den smeltede Toblerone i. Pisk massen til fløden bliver til skum.   Step 4: saml Toblerone cheesecake Tag kiksebunden ud af køleskabet. Kom en halvdelen af det hakkede Toblerone på kiksebunden. Eventuelt også en smule saltet karamel. Kom cheesecake massen på kiksebunden og lad den stå mindst 3-4 timer. Gerne til dagen derpå. Den bliver kun bedre af at stå. Pynt med resten af den hakkede Toblerone og lidt saltet karamel. OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se iøvrigt massevis af Black Friday tilbud HER

  Find også opskriften på // Ris a la mande cheesecake // Toffifee cheesecake // Nutella og Ferrero Roche cheesecake // Bounty cheesecake // Spinat søboller // Rødbede boller //