Vi kender den sikkert alle. Citronmånen. Men faktisk er det første gang, at jeg har kastet mig over at bage den, selvom opskriften har lagt i skuffen i årevis. Det blev ensomme citroner i køleskabet og en trang til kage som gav mig skubbet til at kaste mig ud i hjemmebagt citronmåne eller blot citronkage om man vil. Og jeg kan kun sige, at det er en skam at det ikke er sket før. Citronmåne er lækker og frisk i smagen og derfor ikke så tung. Det giver jo god plads til flere stykker.
Opskrift på citronmåne
Citronkage
150 gram smør
4 dl rørsukker
3 æg
1 1/4 dl mælk
1 øko citron – både skal og saft skal bruges.
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
Citronglasur
200 gram flormelis
3 spsk citronsaft
1 spsk vand
Rør smørret sammen med halvdelen af rørsukkeret. Resten af sukkeret røres sammen med æggene til en luftig æggesnaps. Bland sammen og tilsæt skallen samt saften fra citronen. Gem 3 spsk citronsaft til glasur. Tilsæt mælk skiftevis med mel/bagepulver. Vend godt sammen.
Kommes i en springform med en diameter på 20 cm og bages ved 180 grader (alm ovn) i cirka 40-45 minutter.
Lad afkøle helt inden glasur kommes på.
For at lave glasuren mikses citronsaft/vand med flormelis til det har den ønskede konsistens.
Kom glasuren på citronmånen. Jeg delte kagen i to og det er kun den hele del som fremgår på billeder 🙂
Velbekom 🙂
Find også opskrift på // Norske klejner // valnøddeboller // rødbede boller // Pizzaboller // spinatboller // Hindbærkage // One pot pasta // Pizzasnegle // pølsehorn //