Gammeldags fastelavnsboller

Indeholder affliate links (reklame)

fastelsvnsboller

Gammeldags-fastelavnsboller

Ingen fastelavn uden fastelavnsboller 😉 Da jeg nede i Føtex så de første fastelavnsboller strøg jeg direkte hjem og satte den første portion over. Som altid blev den ret vellykket. Pynten er en vigtig faktor for ungerne, så den fik de lov at hjælpe med. I know der er god tid til fastelavns endnu, men jeg elsker altså fastelavnsboller 😉

I disse gammeldags fastelavnsboller er der både remonce og kagecreme. Foretrækker man kun en af delene bruger man blot det. Fantastisk gode bliver de alligevel.

Opskrift på gammeldags fastelavnsboller

16 styk

Fastelavnsboller

25 gram gær

1 dl lun mælk

1 dl rørsukker

2 æg

150 gram blødt smør

1/4 tsk salt

1/2 tsk vaniljesukker

1 tsk kardemomme

Ca 7-8 dl hvedemel (gem lidt til æltning)

Mælk til pensling

 

Vaniljecreme

4 dl sødmælk

1 dl rørsukker

1 æggeblomme

1 vaniljestang

2 spsk maizena majsstivelse

 

Remonce

2 dl rørsukker

100 gram marcipan

100 gram smør

 

Glasur

Flormelis

Vand

Eventuelt pastafarve

Krymmel

 

 

Step 1: lav vaniljecreme

Skrab vaniljekorn ud. Sukker, vaniljekorn samt maizena piskes sammen med ca 1 dl mælk. Tilsidst piskes æggeblommen i.

Varm de resterende 3 dl mælk op, eventuelt med den tomme vaniljestang. Når mælken koger tilsættes de andre ingredienser. Lad cremen koge igennem ganske kort. Du kan mærke at den tykner. Hæld i en kold skål og afkøl inden brug.

 

Step 3: remonce 

Rør sukker og marcipan sammen. Tilsæt herefter smør og rør godt sammen. Sæt i køleskabet.

 

Step 3: lav fastelavnsbolle dej

Opløs gæren i det lunkne mælk. Pas på det kun er finger lunt, så det ikke dræber gæren. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem.

Lad hæve lunt i cirka 1 time.

Så skal dejen rulles ud på et meldrysset bord. Rul ud til cirka 45×45. Lav tre striber på hver side af dejen, så du får 16 stykker. Lav den første på midten af dejen og del herefter de to stykker på midten igen. En pizzaskære er perfekt til jobbet.

Kom 1 spsk remonce og 1 spsk kagecreme på hver firkant. Vip kanterne op og saml dem, som på billedet nedenfor. Sæt fastelavnsbollerne på en beklædt bageplade med samlingen nedad. (Kan kommes i fryseren her istedet, hvis man vil have lidt til den. Tøes op, lad hæve og bages herefter)

Lad hæve i cirka en 1/2 time. Pensl med mælk og bag ved 180 grader (alm ovn) i cirka 18-20 minutter.

hazycam

Step 4: pynt fastelavnsbollerne

Når fastelavnsbollerne er afkølet laves en tyk glasur af flormelis og vand. Farv eventuelt glasuren med en lillebitte smule pastafarve. Pynt fastelavnsboller med glasur og krymmel.

Opskrift-fastelavnsboller

Fastelavnsboller

Find også opskrift på // Spinatboller // Vafler med spinat og rødbede // Koldhævede yoghurt boller med speltmel // Kanelgifler // Pizzamuffins // Pølsehorn //

Follow:
Share:

7 Comments

  1. Gry
    13. januar 2017 / 9:40 am

    Når du lukker dem, lukker du dem så kun som vist på billedet? Eller lukker du den helt som en bolle? 😄🎭

    • 13. januar 2017 / 4:43 pm

      Jeg lukker som på billedet og trykker de åbne kanterne lidt mere sammen, så fyldet ikke flyder ud😄

  2. Helene
    19. januar 2017 / 8:20 am

    Kan man bruge alm sukker i stedet for rørsukker. 😞

  3. Helene
    19. januar 2017 / 8:20 am

    Kan man bruge alm sukker i stedet for rørsukker. 😄

  4. Ditte
    22. januar 2017 / 11:11 am

    Hej Nanna. Kan ikke se hvor meget vand der skal i dejen??? Har du glemt at skrive det, eller overser jeg mon noget? ☺

    • Ditte
      22. januar 2017 / 12:16 pm

      Åhh kan se at der nok slet ikke skal vand i, det er vist bare en fejl i teksten. 😊

Leave a Reply


Looking for Something?