En yderst lækker brownie med karamel. Egentlig havde jeg planlagt, at vi skulle have en Daim islagkage til nytår i år. Dels fordi den er let at lave, kan laves i forvejen og dels fordi alle mand og børn elsker den. Men en anden fælles kærlighed, vi har, er brownie og karamel, så da jeg tilfældigt fandt over en opskrift på en kombination af disse på Pinterest, så sprang jeg på. Det er Sofies Spisekammer, som står bag den originale og altså den opskrift jeg har taget udgangspunkt i. Jeg har blot valgt at bruge min egen brownie opskrift, som jeg efterhånden har delt et tons gange. Den brownie er simpelthen fantastisk og det blev den i øvrigt også sammen med karamellen og havsaltet. Mums!
Brownie med karamel & havsalt
Brownie
250 gram smør
150 gram mørk chokolade
4 æg
3 dl rørsukker
2 1/2 dl mel
3 spsk. kakao
150 gram valnødder (kan undlades)
Karamel med havsalt
1 dåse kondenseret mælk
80 gram smør
1 1/2 dl farin
1 tsk havsalt
Karamel med havsalt er fundet på Sofies spisekammer. Original opskrift HER.
Sådan laver du en brownie med karamel & havsalt:
Smelt chokolade og smør sammen i en gryde. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt skiftevis mel, kakao og smør/chokolade og rør dejen godt sammen. Tilsæt valnødder.
Kom 2/3 af dejen i et fad (jeg brugte et på cirka 25×25, med bagepapir i bunden).
Bages ved 175 grader (alm ovn) i cirka 20-25 minutter til kagen har sat sig og ikke vil falde sammen under karamellen.
Imens kagen bages laves karamellen. Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes op. Lad simre i cirka 20 minutter under omrøring til farin er opløst og karamellen er gylden og tyk.
Læs også – simpelt gør-det-selv nytårspynt til nytårsbordet eller find inspiration til børnebuffet
Tag brownien ud af ovnen og hæld karamellen ovenpå. Fordel i et jævnt lag og stik eventuelt ned i kagen med en kniv, så karamellen kan løbe lidt ned. Kom den sidste del af dejen ovenpå. Lidt af gangen og lad smelte lidt, for bedre at kunne fordele den. Kom kagen tilbage i ovnen og bag i cirka 20-25 minutter ved 175 grader indtil dejen er bagt og karamellen gylden. Lad den køle helt af inden du skære den ud.
Find også opskrift på // Daim islagkage // Toffifee cheesecake // Alkoholfri drinks til børn // Flødebollebrownie // Flødebollelagkage // P-tærte kage // P-tærte snacks med Dumle //
Hvilken størrelse form bruger du ? mvh Marie
Forfatter
Hejsa☺️
Jeg mener det er cirka 15×20…
KH
Nanna
Hej Nanna 🙂
Hvor mange mennesker er denne lækre opskrift til? 🤤 Tak for en dejlig blog ❤️