Fredagskagen: Flødebollelagkage – Nanna Pretzmann
Små glimt af hverdagslykke #3

Fredagskagen: Flødebollelagkage

Flødebollelagkage

flødebollelagkageflødebollelagkage

I onsdags var det, som nævnt, mine pigers 5 års fødselsdag. 5 år! Jeg kan stadig ikke helt forstå præcis hvor hurtigt tiden flyver forbi. Jeg kan i hvert fald overhovedet ikke følge med! På sin fødselsdag bestemmer man selv menuen herhjemme. Det er en slags tradition jeg har taget med fra mit barndomshjem. Det plejer at inkludere aftensmad, men rappenskralderne havde altså et ekstra lille ønske. En kage med jordbær og flødeboller. Til start vidste jeg ikke helt hvordan jeg skulle gribe det an. Indtil altså jeg kom i tanke om en opskrift på en let sommerdessert jeg engang fik stukket i hånden, men altså aldrig har afprøvet. Den indeholder både flødeboller og jordbær og nu her bagefter kan jeg sige, at den var en succes. Jeg aner ikke hvor opskriften stammer fra, da jeg blot har den håndskrevet på et stykke papir.

Opskrift på flødebollelagkage med jordbær

Cirka 8 personer

125 gram knuste makroner

12 flødeboller

1/4 liter fløde

1/2 bøtte creme fraiche 18% (cirka 250 gram)

2 tsk vaniljesukker

1 spsk flormelis

 

Pynt:

Revet chokolade

500 gram blandet bær

 

Tag et lille fad. Kom de knuste makroner i bunden. Tryk fladebollerne ned oveni.

>> Følg også med på Instagram <<

flødebollelagkage

Pisk fløden til flødeskum. Miks creme fraiche med flormelis og vaniljesukker. Vend i flødeskummen. Kom ovenpå flødebollerne. Pynt med bær og revet chokolade.

Lad flødebolle lagkagen hvile et par timer på køl inden servering, så den samler sig.

UPDATE: Flødebollelagkage skal sagtens laves i en bagering (som øverste billede). Lad den blot stå og “samle sig” en halv dags tid i køleskabet ☺️

flødebollelagkage

 

Find også opskrift på // Toffifee cheesecake // Oreo/hindbær cheesecake // Oreo brownie med Oreo fyld // Bounty cheesecake // Hindbærdrøm // Sommerdrøm på mandelbund //

 

 

34 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små glimt af hverdagslykke #3